7 oktober 2019

Ben jij ook overtuigd dat hard werken de enige manier is?

Liesbet Selleslags

Vrouwelijke energie

Lange tijd was ik ervan overtuigd dat ik altijd mijn uiterste best moest doen & hard moest werken om erbij te horen, aanvaard te worden, graag gezien te worden, succes te verdienen, wat dan ook te verdienen.

Het enige wat ik hiermee bereikte was dat ik steeds verder verwijderd geraakte van wie ik echt ben. Het putte me helemaal uit & ook mijn lichaam was er niet zo blij mee. Dat gaf het aan via allerlei signalen waar ik vooral heel hard voor wegliep. Druk druk druk was het ideale excuus.

Mijn lichaam snakte naar rust. Even helemaal niets doen & gewoon zijn.
Iets wat heel confronterend kan zijn als je dat niet gewoon bent.

Mijn cadeau aan mezelf

En dus gaf ik mezelf een bore-out cadeau. Het was een welkome afwisseling nadat ik al een tijdje op het randje van een burn-out balanceerde. Ook al ging ik om de één of andere manier toch nooit over de schreef.

Wellicht omdat ik tijdig aan de noodrem trok, mijn agenda iets leger maakte & ik mezelf helemaal overbodig had gemaakt op mijn toenmalig werk. Gevolg hiervan was wel dat ik hele dagen met mijn vingers aan het draaien was, veel tijd doorbracht op Facebook om mijn dag toch maar gevuld te krijgen. Zo gaf ik het idee dat ik - net als mijn collega's - toch druk bezig was. Want dat was zo belangrijk.

Het tegenovergestelde van de realiteit dus & dat voelde helemaal niet goed aan. Toch wou ik de schijn nog even ophouden om er toch bij te horen.

Tijd om de gouden kooi te verlaten

Eigenlijk was het al veel langer duidelijk dat ik er helemaal niet meer thuishoorde. Dat het tijd was om die gouden kooi te verlaten, wat uiteraard niet zo makkelijk is als het lijkt. Misschien kan jij hier ook over meepraten.

Toch was dit het beste cadeau dat ik mezelf kon geven. Alhoewel het oude patroon van druk bezig zijn & mijn best doen toch ook nog steeds aanwezig was. Deze overtuiging kreeg ik met de paplepel mee & zat dus heel diep ingebakken in mezelf waardoor het niet zo makkelijk is om deze los te laten.

Zeker als je in je omgeving iedereen hieraan ziet meedoen. Voor hen lukt het dan blijkbaar wel om zich staande te houden & te voldoen aan deze verwachting.

De schuld van onze maatschappij

We leven nu eenmaal ie een mannelijke maatschappij. Een maatschappij waar hard werken gewaardeerd wordt als een waardevolle eigenschap. Het stijgend aantal mensen die uitvallen met oa. burn-out zijn het bewijs dat het de verkeerde kant uit gaat.

Steeds meer mensen geraken steeds verder verwijderd van zichzelf. Ze zijn afgeweken van hun missie om te voldoen aan de norm. Ze willen niet zwak overkomen, erbij horen waardoor ze zichzelf vermannen.

Van je hoofd naar je lichaam

Inderdaad ze gaan de wijsheid van hun lichaam negeren. Ze geven de voorkeur om hun hoofd te volgen want dit laat hen nooit in de steek. Iets wat van hun lichaam niet altijd kan gezegd worden.

Hun hoofd heeft hen al meermaals geholpen om vooruit te komen in hun leven. Om de juiste beslissingen te nemen zodat ze kunnen blijven functioneren. Ook nu weer zal je hoofd je overtuigen om nog even verder te doen tot aan het weekend of je volgende vakantie waarbij je batterijen wel weer kan opladen.

Waarom zouden je dat dan zomaar overboord gooien?

Toch is het zo waardevol om te luisteren naar de wijsheid van je lichaam. Voelen doe je immers niet met je hoofd, maar met je lichaam. Het weet intuïtief wat goed is voor je & wijst je - net zoals een kompas - de weg.

Ook voor mij was het even aanpassen om de knop om te draaien. Want ook ik was dat niet gewoon & leefde vooral vanuit mijn hoofd.

Toch ben ik zeer dankbaar dat ik nu steeds meer luister naar & vertrouw op mijn lichaam. Want ja, ook bij mij is nog steeds een proces dat met vallen & opstaan verloopt. Elke dag is immers anders & brengt nieuwe ervaringen met zich mee. 

Ben jij ook overtuigd dat hard werken de enige manier is? Verlang jij er ook naar om terug te luisteren naar & vertrouwen op je lichaam? Dan nodig ik je graag uit voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek waar je het zullen hebben over jouw verlangens & doelen.

Liesbet Selleslags

Ik help vrouwen met het ontwikkelen van een natuurlijke levensstijl zodat ze meer welzijn ervaren in hun leven & dat van hun omgeving. Door hen te ondersteunen op lichamelijk, geestelijk, emotioneel & energetisch vlak staan ze gezond & krachtig in het leven én kunnen ze opnieuw contact maken met hun vrouwelijke energie.

Je hebt misschien ook nog interesse in

Leef volgens je natuurlijke cycli aangezien jouw lichaam & leven diep verbonden

Lees meer

Iedereen heeft zowel mannelijke als vrouwelijke energie in zich. Dit staat dus

Lees meer

Lange tijd was ik ervan overtuigd dat ik altijd mijn uiterste best

Lees meer
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>