Voluit vrouw zijn
Tekst

Leer hoe je je sensuele vrouwelijke kracht kan gebruiken

Les 5

Sensualiteit staat voor de lichamelijke kant van het menselijke karakter, de gevoelens & behoeften van het fysieke lichaam. Het is immers afgeleid van het Engelse woord sense wat zintuig, gevoel, (aan)voelen, zich bewust worden van, begrijpen betekent.

Dit is wellicht een heel andere invulling over sensualiteit dan je misschien gewoon bent. Het heeft immers helemaal niets te maken met hoe sensualiteit beleefd zou moeten worden, hoe dit er dan zou moeten uitzien, wanneer je het wel & niet mag gebruiken.

Je kent ongetwijfeld de mythes dat vrouwen moeten verleiden om te krijgen wat ze verdienen. Of de rol van verleidster die vrouwen krijgen toebedeeld in de reclame, films of in sommige tv-programmaā€™s šŸ˜‰ 

Maar ook in een aantal religies wordt verkondigd dat lichamelijke behoeften in wezen zondig zijn & moeten worden genegeerd. En misschien heb jij tijdens je opvoeding ook deze boodschap gekregen van je omgeving.

Dan bestaat het risico dat je je schaamt voor elk plezier, voor elk verlangen dat in je leeft. Je gaat deze onderdrukken waardoor je ook een deel van jezelf, van jouw prachtige lichaam gaat afsluiten. Hiermee sluit je jezelf af van je diepste verlangens & dus ook van jezelf.

Jij hebt een veelheid van gevoelens & verlangens die in je leven. Je bent sensualiteit. Dit is niet iets wat je moet doen of waarvoor je een extra inspanning moet leveren. Het is intrinsiek verbonden met jouw prachtige lichaam, net als je ademhaling. Je ademt sensualiteit uit & je hoeft je hier helemaal niet voor te schamen.

Jij mag plezier beleven bij alles wat je doet. Het is een uiting van je liefde voor jezelf!

Je kan meer sensualiteit in je leven toelaten door je verschillende zintuigen - zowel intern als extern - & je gevoelens meer bewust te gaan inzetten tijdens je dagdagelijkse activiteiten. 

Neem tijdens je dag de tijd om in te checken met hoe je lichaam zich voelt, bv wanneer je je handen wast, wandelt, boodschappen doet, eten maakt, de afwas doet, .... Een eenvoudig taak die je meestal op automatische piloot doet, wordt nu een sensuele ervaring.

Je hoeft dus helemaal niet op zoek te gaan naar externe prikkels of ervaringen om je sensualiteit "aan te zetten". Je hoeft sensualiteit immers niet buiten jezelf te zoeken. Alles zit al in jezelf, ook sensualiteit is al in jezelf aanwezig. Het is een gevoel, een stroom, een sensatie, een gewaarwording in je prachtige lichaam dat er altijd aanwezig is & waar je niet naar op zoek hoeft te gaan.

Sensualiteit start van binnen, dicht bij jezelf & gaat naar buiten. Je deelt met de wereld hoe jij je vanbinnen voelt. Ja, dit kan beangstigend zijn in het begin. Oefen dit in een veilige omgeving & breidt je omgeving steeds verder uit.

Je kiest ervoor om sensueel te zijn op een manier die bij je past, die goed voelt voor jou.


Jouw uitnodiging

  • Sluit je ogen, adem een paar keer in & uit
  • Wat betekent sensualiteit voor jou? 
  • Sta je jezelf toe om sensueel te zijn? 
  • Waar voel je dit in je lichaam?  
  • Leg eventueel je handen op deze plaats.
  • Kan je dit in beweging brengen? 
  • Ga op ontdekking in je lichaam & voel hoe dit gevoel door heel je lichaam stroomt.
  • Kies eventueel een nummer dat je hierbij ondersteunt.
  • Voel na wat deze beweging met je gedaan heeft.


Geniet van dit gevoel & neem het mee naar onze laatste dag van onze reis...

Heb je een vraag voor me of wil je graag een persoonlijke ervaring met me delen? Stuur me deze dan via e-mail of gebruik het contactformulier. Ik beantwoord deze met heel veel liefde. 

Pen
>