21 september 2021

Cyclisch leven & ondernemen, Nine Star Ki

Nu de dagen stillaan terug korter, kouder & donkerder worden, kondigt ook de herfst zich weer aan.

In het noordelijk halfrond start deze op 22 september om 21u21. Dus niet op 21 september zoals ook jij ongetwijfeld op school geleerd hebt.

"Astronomische seizoenen zijn gebaseerd op de positie van de aarde ten opzichte van de zon. De seizoensverschillen ontstaan door de schuine stand van de as waar de aarde om draait." (bron VRT.be)

Tijdens deze herfst-quinox staat de zon loodrecht boven de evenaar. Dit zorgt ervoor dat de dag & nacht precies even lang duren. Vanaf nu zullen de nachten dus steeds langer worden dan de dagen. Tot de de langste nacht van het jaar in december, tijdens de winterzonnewende.



Indian Summer of nazomer

Nu de herfst zich aankondigt, betekent dit ook dat de zomer nu officieel ten einde loopt. Al kunnen we zeker nog even genieten van een prachtige Indian Summer of nazomer. We kunnen ons nog even opwarmen aan de zon & genieten van prachtige zonsondergangen, terwijl de natuur zich verder voorbereid op de herfst.

De nazomer is verbonden met het element aarde & zorgt voor een overgangsperiode tussen de verschillende seizoenen. Deze veranderen immers niet van de ene dag op de andere, maar gaan geleidelijk in elkaar over. Als je heel gevoelig bent, voel je de verschuiving van de energie, van het ene seizoen/element naar het andere. Dit gaat heel traag aangezien ook de aarde heel traag beweegt & haar tijd neemt om rond de zon te draaien. Hiermee zorgt ze ervoor dat wij er niet afvallen.



De herfst

De herfst is dan weer verbonden met het element metaal. Dit is niet enkel onze huidige jaarenergie (6 metaal), maar we komen dit vanaf nu ook tegen in onze Nine Star Ki maandenergie. Deze maand stond het emotiegetal al in 7 metaal wat voor een zachte overgang zorgt naar wat nog komen gaat...


Aangezien mijn Nine Star Ki reeks bestaat uit dubbel 6 metaal, is dit seizoen dus één van mijn favoriete seizoenen. Het is alleszins het seizoen waar ik me het meeste verbonden mee voel.

De herfst gaat over oogsten van datgene wat je in de lente hebt gezaaid.


De lente is immers het ideale moment om nieuwe zaadjes te zaaien & te laten ontkiemen.

De zomer zorgde ervoor dat je zaadjes heel veel aandacht, licht & warmte kreeg om te groeien.

Zodat je tijdens de herfst je oogst kan binnenhalen & ontvangen zodat je kan gaan genieten van de opbrengst van jouw zaadjes & je harde werk van de afgelopen periode.


Met deze opbrengst kan je dan weer de wintermaanden doorkomen. Dit is immers de periode om nog meer naar binnen te keren & te rusten. Om de grond klaar te maken voor de zaadjes van de volgende cyclus. 


"De oogst van nu is het zaad voor een volgende oogst"
(anoniem)


Oogsten is net als zaaien & groeien een essentiële schakel in de cyclus van de natuur. Het kondigt het einde aan & vormt tegelijk een nieuw begin van een cyclus. De natuur is hiervoor een mooie spiegel. 

 
Wanneer één schakel ontbreekt, wordt deze natuurlijke cyclus onderbroken. De natuurlijke flow wordt doorbroken waardoor het kan aanvoelen als hard werken & tegen de stroom inzwemmen. Terwijl het leven juist bedoeld is om moeiteloos te verlopen. 



Mijn uitnodiging naar jou

  • Kijk even terug op de afgelopen periode & op je leven. 
  • Wees dankbaar voor alles wat je al hebt bereikt & voor wat nog gaat komen. 
  • Vier jouw successen & alles wat je geleerd hebt tijdens de moeilijkere perioden in je leven.
  • Voel waar jij bent gegroeid & waar je nog kan groeien.
  • Wees dankbaar voor de persoon die je vandaag bent geworden. 
  • Laat alles los wat je niet meer nodig hebt zodat je ruimte maakt om te kunnen ontvangen. 

Dit zorgt ervoor dat je stilstaat bij alles wat je al bereikt hebt in je leven & wat er nog mogelijk is.


Je maakt ruimte voor jouw verlangens, dromen, wensen, ... waardoor je nieuwe kansen creëert voor jouw toekomst.

Hoe meer jij je aandacht legt op wat er wel al is, wat er wel mogelijk is, op jouw verlangens, hoe meer dit ook naar je toe kan komen. Zo werkt immers de Wet van Aantrekkingskracht.


De herfst is hiervoor de ideal'e periode.

Ze nodigt je uit om stilaan meer naar binnen te keren.


Zeker nu de dagen kouder & korter worden, trekken we ons meer terug in ons huis, op de zetel, onder een dekentje met een tasje thee & een goed boek.


Het is ideale moment om de balans op te maken & alle ballast los te laten. Net zoals ook de bomen nu hun bladeren loslaten zodat ze helemaal klaar zijn om de winter in te gaan.


Zo kan ook jij deze herfst energie optimaal benutten.


Elk seizoen, elke element heeft een heel eigen energie die je ondersteunt bij wat je op dat moment nodig hebt.


Jij kiest of je deze energie gebruikt of niet.
Of je meegaat met deze energie of er tegen vecht.


Voel je dat je hier extra hulp bij nodig hebt? Reserveer dan even een vrijblijvend online inzichtsessie met mij of neem contact met me op.


Wil jij graag tips & tricks voor een frisse start van 2022?

Een nieuw jaar & een nieuwe start. Het ideale moment om jouw dromen, wensen, verlangens in de wereld te zetten.

Daarvoor is 2022 het ideale jaar!

In deze gratis online workshop geef ik je ook verschillende tips & tricks om van 2022 jouw jaar te maken. Een jaar boordevol geluk, vrijheid, balans, moeiteloosheid & overvloed!


Omarm een frisse start_

Wil jij graag kennismaken met de kracht van pure etherische oliën?

In deze gratis online workshop ontdek je hoe deze je kunnen ondersteunen op lichamelijk, mentaal, emotioneel & energetisch vlak.


Er is een olie voor alles waar jij wel een beetje extra hulp bij kan gebruiken. Die geven ze op een zachte manier waar jij dit nodig hebt.

De kracht van pure etherische oliën

Geef een reactie

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>