1 januari 2020

Dit wordt mijn jaar

Liesbet Selleslags

Zelfzorg & zelfliefde

Elk jaar opnieuw voel ik dat dit mijn jaar gaat worden. Dat er dit jaar weer enkele van mijn dromen & verlangens zullen gerealiseerd worden. En uiteraard wens ik dit ook jou toe!


Vorig jaar koos ik ervoor om geen goede voornemens te maken. Want deze belanden toch meestal na enkele weken in de vuilbak. Niet dat ze ineens niet meer belangrijk meer zijn. Neen dat zijn ze wel, alleen hou ik ze meestal niet zo heel lang vol. 


Ik voelde dat ik het dat jaar anders wou aanpakken door te werken rond het thema vertrouwen. Iets dat ik heel goed kon gebruiken. Wie niet?


Een transformatiejaar

Want 2019 was voor mij echt een transformatiejaar waarin ik regelmatig werd uitgedaagd om in dat vertrouwen te blijven. In april liepen immers mijn springplank & werkloosheids-vergoeding af waardoor ik ineens volledige zelfstandige werd. Zonder enige vangnet & nog steeds heel erg zoekende naar waar ik met mijn leven & onderneming naartoe wou.


Ja, er waren zeker momenten dat ik eraan dacht om terug in loondienst te gaan.
Ja, ik heb een aantal keren terug gesolliciteerd.
Ja, ik werd een aantal keer uitgenodigd & evenveel keer niet.
Ja, ik voelde elke keer dat ik er niet moest zijn & dat dit niet meer bij me paste.
Neen, ik werd nooit aangenomen.
Ja, ik was steeds opgelucht wanneer dat niet gebeurde.


Het bracht me steeds dichter bij mezelf

Dit hele proces bracht me wel elke keer terug naar de reden waarom ik wou gaan onder-nemen. Iets wat ik eigenlijk al heel mijn leven doe & dus helemaal ingebakken zit in mezelf. Ja, werken in loondienst geeft een zekere financiële zekerheid. Toch voelt het voor mij veel te beperkend. Ik heb dat geprobeerd & het gaat meestal goed zolang ik mijn eigen ding mag doen. Wanneer dat wordt afgenomen, hoeft het voor mij niet meer. En nu ik van totale vrijheid geproefd hebt, wordt dit alleen nog maar lastiger. 


Dit was dus eigenlijk keer op keer de bevestiging dat ik de juiste keuze heb gemaakt & dat ik mag blijven vertrouwen op mijn gevoel. Ook al weet ik nog niet helemaal waar dit avontuur me allemaal naartoe brengt. Ook al is enige vorm van (financiële) zekerheid mooi meegenomen. Tegelijk voel ik dat ik hiervoor teveel moet opofferen & dat dit mijn leven alleen maar gaat beperken. Want op die momenten dat ik me overgeef aan de flow, ontstaan er prachtige dingen, komen er (vanzelf) nieuwe mensen & mogelijkheden op mijn pad. Dit voelt voor mij steeds opnieuw als een bevestiging dat ik mijn ingeslagen pad verder mag bewandelen. 


Je kan het proces niet forceren

En dus heb ik mezelf in 2019 overgegeven aan het proces dat ik nu eenmaal niet kon forceren. Hoe graag ik dit ook wil. De natuur laat zich toch ook niet forceren. Waarom zouden wij dat wel doen?


Elke ontmoeting, elke kans die ik wel of niet kreeg, elke ervaring, eigenlijk alles heeft bijgedragen aan wie ik nu ben. En ja, het opgeven van een zekere financiële zekerheid hoorde daar dus ook bij.


Tocht voelde ik dat er nog steeds vertrouwen aanwezig was. Ook op de momenten dat de angst het dreigde over te nemen. Ik voelde steeds duidelijker waar ik naartoe wou & liet me ondersteunen door de cycli van de natuur, de maan, mijn menstruatie. Allemaal cycli die ons spiegelen wat er in ons leeft & waar je je aan mag overgeven. Daarnaast had ik ook mijn thema vertrouwen & mijn droombord die me on-track hielden.


Klaar om het nieuwe jaar in te stappen

Op 31 december voelde ik dan ook dat mijn droombord niet meer helemaal klopte met wat het nieuwe jaar me zou brengen. Ik werd er niet meer blij van wanneer ik er naar keek. Het was dus tijd om een nieuw te maken. Eentje die helemaal past bij mijn nieuwe ik waarmee ik 2020 wou instappen. 


Dit is iets wat ik iedereen wil aanraden. Maak zelf je eigen droombord zodat het ook jou kan inspireren & ondersteunen bij het realiseren van jouw dromen & verlangens! Mijn lieve vriendin Katinka organiseert hierover in januari enkele gratis online workshops.


Want dat is wat ik ook jou met heel mijn hart toewens. Dat dit jouw jaar wordt waarin je al jouw dromen & verlangens kan realiseren. Gewoon omdat ook jij dit helemaal verdient!


Wil je graag zelf aan de slag met jouw dromen & verlangens? Reserveer dan even een kennismakingsgesprek in mijn agenda. Dan bekijken we samen vrijblijvend wat ik voor jou kan betekenen. 

Liesbet Selleslags

Ik help vrouwen met het ontwikkelen van een natuurlijke levensstijl zodat ze meer welzijn ervaren in hun leven & dat van hun omgeving. Door hen te ondersteunen op lichamelijk, geestelijk, emotioneel & energetisch vlak staan ze gezond & krachtig in het leven én kunnen ze opnieuw contact maken met hun vrouwelijke energie.

Je hebt misschien ook nog interesse in

Leef volgens je natuurlijke cycli aangezien jouw lichaam & leven diep verbonden

Lees meer

Laat jij constant over jouw grenzen lopen of respecteer jij jouw grenzen?

Lees meer

Elk jaar opnieuw voel ik dat dit mijn jaar gaat worden. Dat

Lees meer
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>