15 mei 2021

Nine Star Ki

Ja, er zijn zo van die momenten die twijfels naar boven brengen. De laatste dagen volg ik verschillende online workshops over overvloed, rijkdom, ...

Zeer boeiende thema's & workshops die voor heel veel nieuwe inzichten & aha momenten zorgen. Inzichten die ik zeker de volgende dagen nog verder ga integreren. Want dit vraagt toch nog altijd iets meer tijd.


En toch merkte ik dat deze workshops me soms aan het twijfelen brengen...Twijfels....

Er wordt immers heel regelmatig gesproken over Human Design.
Dit is een relatief jonge methode die eind jaren tachtig ontstond van uit een combinatie van verschillende esoterische & reguliere wetenschappen, waaronder de astrologie, de Chinese I Tjing, de Joodse Kabbala en de Vedische chakraleer, als ook de astronomie, de kwantummechanica, de biochemie en de genetica. Een hele boterham vol dus.

Een methode waarmee steeds meer mensen werken & die dus ook aan populariteit wint. Deze geeft je op basis van je geboortedatum, uur & plaats een handleiding voor je dagelijkse leven. Dus net zoals Nine Star Ki. Al heb je daarvoor geen uur & plaats nodig wat het iets makkelijker maakt om de basisenergie van iemand te berekenen. Bovendien is het de oudste vorm van Oosterse astrologie & heel wat jaartjes ouder dan Human Design.

Ik ken zelf ook heel veel mensen die ermee werken.
En ja, ik heb zelf ook mijn Human Design profiel al eens opgevraagd.

Ik was ook wel eens benieuwd wat ik hieruit kan afleiden.


Zeker ook omdat mensen die bij mij een sessie aanvragen, vaak ook hun Human Design hebben opgevraagd. Ze bevestigen dan steeds dat hetgeen ik vertel overeenkomt met wat hen daar vertelt werd. Wat uiteindelijk ook logisch is. Het vertelt je beide wie je vanuit je basis bent.


Zo weet ik dat ik een 1/3 sacral generator ben & dat mijn strategie is "to respond". Ofwel afwachten tot ik een vraag krijg & daarop reageren als ik een duidelijke ja voel. Voel ik die niet, dan is het niet voor mij of niet voor dat moment. Dit wil dan niet zeggen dat ik dan rustig achterover hoef te leunen. Want dat past helemaal niet bij mij. Zowel niet vanuit mijn Human Design als Nine Star Ki profiel.

Allemaal dingen die 100% kloppen & die ik ook voel in mijn dagelijkse leven.

 
Ongetwijfeld zijn er nog heel veel andere dingen die je hierover kan vertellen, maar ik heb me er gewoon (nog) niet in verdiept. Voorlopig voel ik deze behoefte ook niet echt, dus dan doe ik het ook niet.Wat als....

Toch zorgt het er soms voor dat ik begin te twijfelen.
Zou ik toch niet beter overstappen naar Human Design ipv Nine Star Ki.
Ondertussen is Human Design zoveel bekender.
Dus dat maakt het ongetwijfeld zoveel makkelijker.

Waarom zou ik al dat pionierswerk doen met Nine Star Ki?
Als het ook zoveel makkelijker gaat wanneer ik mee op de boot van Human Design zou springen?

Waarom maak ik het mezelf toch altijd zo moeilijk.
Terwijl het ook makkelijk kan?


The story of my life!


Toch is er iets in mij me dat me tegenhoudt om me in Human Design te gaan verdiepen.
Ook al heeft het zeker zijn waarde & kan het heel boeiend zijn.
Daar twijfel ik geen seconde aan.
Alles wat je je naar jouw basisenergie brengt, is immers super interessant.

Op de één of andere manier spreekt me het toch niet helemaal aan.
Ook al werkt het oa met de Chinese I Tjing waar ook Nine Star Ki mee werkt.
Ook al vind ik de Vedische chakraleer ook heel interessant.Mijn waarom...

Toch is er een reden waarom ik ervoor koos om me in Nine Star Ki te verdiepen.
Wat me hier het meest in aanspraak is de connectie met de 5 transformerende elementen. Deze elementen vind je immers overal in de natuur & de mens terug. Bovendien vormen ze een mooie spiegel voor alles wat er zich in je leven afspeelt.


Deze 5 elementen kwam ik ook al heel veel tegen in verschillende opleidingen die ik volgde. Ik voelde hoe ik hier telkens weer naartoe werd gezogen aangezien deze de basis vormen voor zoveel meer. Je kan hier zoveel verbanden mee leggen & je vind ze gewoon overal terug..


Bovendien is het een heel intuïtieve methode die je op heel veel verschillende aspecten in je leven & onderneming inzichten kan geven. Iets waar ik natuurlijk heel erg van hou & dat ik ook vanuit mezelf doe. Daar hoef ik echt geen knopje voor aan te zetten.  


En ja, heel stiekem hou ik ook wel van pionierswerk. Ik heb eigenlijk altijd al wel een hekel gehad om te doen wat anderen doen & wou mijn eigen pad volgen. Ook al wou ik er tegelijk heel graag bij horen. Ook al voelt dit met momenten ook best eenzaam & beangstigend. Want het is echt letterlijk het pad plaveien zodat anderen je kunnen volgen of ook niet.
 


Soms heb je een trigger nodig.

Het lijkt wel dat ik deze trigger & twijfels nodig heb om me terug te breng naar mijn waarom.
Om me te doen beseffen dat het weinig zin heeft om iets te gaan doen omdat:

 • iedereen het al doet.
 • dat makkelijker is.
 • het bekender is. 
 • ...

Dit is niet wat ik hier te doen heb.
Ik moet gewoon doen waar ik echt blij van wordt & wat helemaal bij mij hoort. 

 • Ook al is dit hier nog niet gekend.
 • Ook al is er nog niet zoveel info over beschikbaar als ik zou willen.
 • Ook al betekent dit dat ik ga pionieren.
 • Ook al betekent dit dat het misschien meer tijd vraagt.
 • Ook al geeft dit me angst.
 • Ook al moet ik hiervoor diep in mezelf graven.
 • Ook al nodigt dit me uit om dicht bij mezelf te blijven & te vertrouwen.
 • Ook al....

Tja, ik kan zo wel 1001 redenen & excuses verzinnen waarom ik het niet zou doen. Op deze manier kan ik mezelf ook echt heel goed tegenhouden.

Het wordt gewoon hoog tijd dat ik ga doen wat ik echt te doen heb.
Wat ik nu voel dat ik te doen heb.
Wat ik enkele jaren geleden ook al voelde & toen niet heb doorgezet.
Wat nu dus terug op mijn pad komt aangezien alles in een cyclus verloopt.

Ik ga er wellicht nooit helemaal klaar voor zijn.
Niemand is er ooit klaar voor.
Door te gaan doen zal het allemaal nog helderder worden.

Het is tijd dat ik volledig voor ga voor datgene waar ik echt blij van wordt, nl:

 • Nine Star Ki om inzicht te krijgen in je persoonlijke basisenergie 
 • De balans mannelijke & vrouwelijke energie
 • Cyclisch leven & ondernemen
 • Innnerlijk leiderschap
 • Etherische oliën als extra energetische ondersteuning   

Waarbij ik alles wat ik ooit geleerd heb bij elkaar mix & overgiet met een uniek Liesbet sausje zodat het echt helemaal van mij wordt.


Laat me gerust weten of je dit ook bij jezelf verkent. 


Wil jij graag tips & tricks voor een frisse start van 2022?

Een nieuw jaar & een nieuwe start. Het ideale moment om jouw dromen, wensen, verlangens in de wereld te zetten.

Daarvoor is 2022 het ideale jaar!

In deze gratis online workshop geef ik je ook verschillende tips & tricks om van 2022 jouw jaar te maken. Een jaar boordevol geluk, vrijheid, balans, moeiteloosheid & overvloed!


Omarm een frisse start_

Wil jij graag kennismaken met de kracht van pure etherische oliën?

In deze gratis online workshop ontdek je hoe deze je kunnen ondersteunen op lichamelijk, mentaal, emotioneel & energetisch vlak.


Er is een olie voor alles waar jij wel een beetje extra hulp bij kan gebruiken. Die geven ze op een zachte manier waar jij dit nodig hebt.

De kracht van pure etherische oliën

Geef een reactie

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>