15 juni 2021

Nine Star Ki

Hoe afhankelijk ben jij van dingen buiten jezelf? Als ik heel eerlijk tegenover mezelf ben, dan ben ik daar heel lang afhankelijk van geweest. En ja, heel soms durf ik nog wel eens in die valkuil te trappen. Wellicht daardoor dat ik dit ook redelijk snel bij anderen opmerk.


Zo krijg ik afgelopen weekend de vraag of ik ooit al eens transcendente meditatie heb gevolgd. Mijn antwoord hierop was neen. Om één of andere reden spreekt me dit ook niet echt aan. Ik hoor er zowel positieve & negatieve verhalen over, maar voel niet de nood om het zelf eens uit te proberen.


Dus kon in mijn ervaringen ook helemaal niet delen. Als ik hier wel ervaring mee had, was dit nog geen garantie dat het ook effectief iets is voor de persoon van wie de vraag kwam. Mijn ervaringen zijn mijn ervaringen. Ze garanderen je niet dat jij dezelfde ervaringen zal hebben & of het effectief iets voor jou is. 


Deze vraag kon op geen beter moment komen. Ze kwam toen dat ik een online workshop "Detachement from trust, love & money" van Amy Elizabeth & Liz Coyles aan het volgen was. 


Enkele vragen die tijdens de online workshop aan bod kwamen waren:

  • In hoeverre vertrouw & geloof jij in jezelf? Of heb je bij alles wat je doet de goedkeuring van anderen nodig? 
  • Hoe afhankelijk ben jij van de liefde van anderen & hou je je er krampachtig aan vast ook al voelt het niet helemaal goed? 
  • Hoe afhankelijk ben jij van geld? Welke verhalen vertel je jezelf over geld & kan je je hiervan loskoppelen zodat geld makkelijk naar je toekomt?

Aangezien alles start bij jezelf, is het dus belangrijk om te weten:

  • wie jij echt bent.
  • hoe je omgaat met emoties.
  • wat jouw innerlijke kracht is.
  • wat jouw behoeften, verlangens & dromen zijn.
  • hoe jij de dingen doet.

Wanneer je dit alles niet van jezelf weet, dreig je jouw innerlijke kracht, vertrouwen & geloof af te geven aan iemand anders. Je gaat meelopen op het pad van iemand anders waardoor je vaak ergens uitkomt waar je wellicht helemaal niet wil uitkomen. 


Die andere persoon heeft immers heel andere dromen, verlangens, behoeften dan jij waardoor deze ook een heel ander pad bewandeld, nl zijn of haar pad. Dit is in de meeste gevallen helemaal anders dan dit van jou & brengt je dus ook niet waar jij moet zijn.


Dat zorgt er dan uiteindelijk ook voor dat je heel gefrustreerd, kwaad, moe, ongelukkig, opgebrand, teleurgesteld, ... achterblijft. Waarbij je vaak niet meer weet wie je dan echt bent, wat jouw dromen, verlangens & behoeften dan uist zijn. Wat jou echt gelukkig maakt. 


Waarbij ik niemand een slecht gevoel wil geven. Ook ik heb immers heel lang het pad van anderen gevolgd. Een pad waar ik echt niet gelukkig van werd & uiteindelijk ook helemaal uitgeblust & vervreemd van mezelf achterbleef. 


Wat me uiteindelijk ook een groot cadeau heeft gegeven. Het heeft me gebracht tot wie ik vandaag ben. Ik had immers geen andere keuze dan terug op zoek te gaan naar mezelf, naar wie ik echt ben om terug gelukkig te worden met mezelf. 


Ik was dan ook heel blij dat Nine Star Ki op mijn pad is gekomen. Dit heeft mijn leven op heel veel vlakken veranderd. Het gaf me heel snel inzicht in wie ik echt ben. In waar mijn grootste potentieel & innerlijke kracht ligt. In welke mijn behoeften, verlangens & dromen zijn. Zodat ik van daaruit kan leven vanuit wie ik ben & mijn pad kan bewandelen. 


Het helpt me om meer te luisteren naar & vertrouwen op wat ik voel in mijn lichaam zodat ik van daaruit de voor mij juiste beslissingen kan nemen. Hoe meer ik in mijn lichaam zak, hoe meer ik wegga uit mijn hoofd. Een plek waar ik als 6 metaal zo graag in vertoef. Toch hebben de beslissingen die louter vanuit mijn hoofd genomen werden, me zelden gebracht wat ik echt nodig had.


Mijn hoofd & dat van jou houdt immers graag van veiligheid & logica. Wanneer je iets nieuw wil gaan doen, kan dit heel onveilig & onlogisch zijn voor je hoofd waardoor er allerlei stemmetjes naar boven komen. Stemmetjes die je houden waar je nu bent waardoor je toch maar weer hetzelfde gaat doen wat je altijd deed. Vaak datgene waar je misschien niet echt gelukkig van wordt, maar dat je al kent & dus veilig voelt. 


Ook al vertelt je lichaam iets helemaal anders. Dit weet immers veel beter wat echt goed voor je is. Het geeft je constant signalen over de richting die je dient uit te gaan. Hiernaar luisteren & erop vertrouwen kan heel onveilig & onlogisch lijken... vanuit je hoofd.


Uiteindelijk zijn deze keuzes wel helemaal in alignment met wie jij echt bent. Ze brengen je waar jij echt moet zijn. Vaak nog sneller dan jij je (met je hoofd) kan voorstellen. 


Hoe meer jij jouw pad gaat bewandelen, hoe minder afhankelijk je zal zijn van dingen buiten jezelf. Van meningen van anderen. Je gaat immers vertrouwen op alle antwoorden die al in je zitten, op jouw innerlijke wijsheid & kracht. 


Ben jij benieuwd naar wie jij echt bent? Naar hoe jouw blauwdruk je kan helpen om jezelf echt te leren kennen? Vraag dan hier jouw gratis blauwdruk aan. 


Wil jij graag tips & tricks voor een frisse start van 2022?

Een nieuw jaar & een nieuwe start. Het ideale moment om jouw dromen, wensen, verlangens in de wereld te zetten.

Daarvoor is 2022 het ideale jaar!

In deze gratis online workshop geef ik je ook verschillende tips & tricks om van 2022 jouw jaar te maken. Een jaar boordevol geluk, vrijheid, balans, moeiteloosheid & overvloed!


Omarm een frisse start_

Wil jij graag kennismaken met de kracht van pure etherische oliën?

In deze gratis online workshop ontdek je hoe deze je kunnen ondersteunen op lichamelijk, mentaal, emotioneel & energetisch vlak.


Er is een olie voor alles waar jij wel een beetje extra hulp bij kan gebruiken. Die geven ze op een zachte manier waar jij dit nodig hebt.

De kracht van pure etherische oliën

Geef een reactie

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>