Hoe belangrijk is veiligheid voor jou? - Liesbet Selleslags

Hoe belangrijk is veiligheid voor jou?

Voor mij is dit heel belangrijk. Altijd geweest & daar is niets verkeerd mee.

Ik vermoed trouwens dat ik hiermee niet alleen zal zijn.

Veiligheid & vertrouwen zijn immers je basis van waaruit alles vertrekt. Als jij je niet veilig voelt, zal alles blokkeren.

Je eerste chakra

Dit vinden we ook terug in je eerste chakra ook wel je basis-, wortelchakra of Muladhara genoemd wat wortel betekent. Deze bevindt zich helemaal onderaan de ruggengraat tussen je anus en je geslachtsdelen. Ze vormt de fundering van je gehele chakra systeem.

Je basischakra zorgt ervoor dat je stevig met je voeten op de grond blijft staan & helpt je bij het gronden of aarden. Wanneer je basis goed is, geeft dit je een gevoel van veiligheid, van bescherming wat zorgt voor (zelf)vertrouwen.

Denk maar aan de veiligheid van de aarde die er altijd voor je is. Ongeacht het seizoen, de temperatuur of de weersomstandigheden. Je kan er steeds op lopen, liggen of met je handen in woelen of gewoon aanraken. Ook al zie of voel je de aarde niet altijd, je weet toch dat ze er altijd is. Wat een geruststelling!

Deze veiligheid, dit vertrouwen hoef je niet altijd buiten jezelf te zoeken.

Veiligheid in jezelf

Meer zelfs, deze zit ook in jou in de regio rond je chakra & je bekken. Het centrum van plezier, genieten & je vrouwelijke ontvangkracht. Ook wel de regio waar bij veel vrouwen blokkades, trauma's & pijn zich hebben vast ­gezet.

Ook bij mij was dit het geval. In het verleden probeerde ik deze helen via verschillende methoden waarbij ik de oplossing steeds in handen van iemand anders legde. Het zorgde steeds voor een oplossing op korte termijn, maar de echte oorzaak werd nooit aangepakt.

Ik had immers geen idee dat ik zelf de oplossing in handen had. In mijn lichaam dat er altijd voor mij is. Ook al heb ik soms het gevoel dat het me in de steek laat op cruciale momenten. Het weet perfect wat het nodig heeft & nodigt me op deze momenten uit om ernaar te luisteren.

Net zoals jouw lichaam dat bij jou doet.

Hoe meer ik naar mijn lichaam begon te luisteren & het geef wat het echt nodig heeft, hoe veiliger ik me voel & kan leven vanuit vertrouwen. Gewoon zijn zoals ik nu al ben waar alles al aanwezig is. Ik hoef helemaal niet geheeld of gefixt te worden.

Ook jij bent al perfect zoals je nu bent.

Wanneer de angst het overneemt

Soms kan die behoefte aan veiligheid je ook tegenhouden om te genieten, te spelen, te dansen, plezier te beleven & te ontvangen wat je toekomt. Het houdt je tegen om te springen, om echt je hart te volgen & er voor de volle 100 % voor te gaan.

De angst neemt het dan van je over. Het houdt je op dezelfde plaats waarbij er niets verandert. Ook al voelt dit niet (meer) goed toch voelt het heel vertrouwd aan. Je weet niet meer goed wat je moet doen & toch is tijd om knopen door te hakken, om je hart te volgen & gewoon te springen.

Dat dit mega spannend is, kan ik bevestigen. En toch voelt het tegelijk heel bevrijdend om echt te gaan doen wat 100% voor jou bedoelt is.

Ook ik ben hier nog volop stappen in aan het zetten. You know, ook voor mij is veiligheid immers heel belangrijk.

Hoe belangrijk is veiligheid voor jou?

Verlang jij er ook naar om die veiligheid & het vertrouwen in jezelf terug te vinden? Dan nodig ik je graag uit voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek waar we het zullen hebben over jouw verlangens & doelen.  

Liesbet Selleslags
 

Dagelijkse zelfzorg & zelfliefde momenten helpen je om het contact met je lichaam & jezelf te herstellen. Ze nodigen je uit om te vertrouwen op & te luisteren naar de signalen die je lichaam je geeft. Op jouw gevoel & intuïtie die je nooit in de steek laten.

>