18 juni 2019

Jouw lichaam weet echt alles

Liesbet Selleslags

Vrouwelijke energie

Tussen iets weten & het ook effectief voelen zit een hemelsbreed verschil. Weten doe je immers met je hoofd. En dat wil niet zeggen dat je het dan ook effectief voelt in heel je lichaam. Dit is immers de enige plaats waar alle wijsheid & waarheid zit opgeslagen. Want jouw lichaam weet echt alles. Het is tevens de enige plaats waar je al je kennis kan belichamen & verankeren,. Zodat je het niet alleen weet met je hoofd, maar ook voelt in elke cel van je lichaam.

Dit maakt echt een wereld van verschil.

Ook op school verzamelde je wijsheid & kennis

Vergelijk het met alle kennis die je leerde op school. Wellicht heb je deze ooit van buiten geleerd zodat je deze kennis kon reproduceren tijdens je examen. Maar na 1 maand, misschien al na 1 dag of 1 uur kende je deze niet meer. Ze bleef niet hangen in je hoofd.

Op zich is dit misschien niet slecht, want dit zorgt - in sommige gevallen - voor overbodige ballast die je niet gebruikt in je dagdagelijkse leven. Zo maak je meer ruimte vrij in je hoofd voor wat echt belangrijk is.

En toch zit alle info die je ooit geleerd & alle dingen die je meegemaakt hebt - onbewust - opgeslagen in je lichaam

Je hoofd heeft meer dan genoeg info te verwerken, je to do lijstjes, plannen die je maakt voor je toekomst, het verwerken van je verleden, …

Je lichaam kan alleen nu in het moment aanwezig zijn 

Terwijl je lichaam alleen maar in het nu aanwezig kan zijn. Het voelt enkel de emoties, sensaties, gevoelens, spanningen, pijn, ... die er nu aanwezig zijn. Niet die van één uur geleden of één uur later. Neen, enkel wat er op dit moment aanwezig is, kan gevoeld worden & mag er gewoon zijn. Je hoeft er geen oordeel over te vellen of er een verklaring voor te zoeken.

Dan ga je immers weer weg uit je lichaam, terug naar je hoofd waar je al zoveel vertoeft.

Jouw lichaam weet echt alles. Het weet perfect wat goed voor je is. Je hoeft echt niet voor alles een verklaring te hebben. Die krijg je wel als de tijd er rijp voor is of helemaal niet als het toch niet nodig blijkt te zijn. Beiden zijn helemaal oké.

Je hoofd wordt heel graag betrokken

Je hoofd hoeft echt niet overal bij betrokken te worden. Het mag ook gewoon aanwezig zijn, zonder meer. Ja dat is niet zo makkelijk voor je hoofd dat zo graag plannen maakt & strategieën bedenkt. Het mijne toch alvast 😉

Uiteraard maakt je hoofd ook deel uit van je prachtige lichaam. Dus je kan het niet zomaar “afzetten” of negeren. Want dat zou willen zeggen dat je op dat moment niet volledig in je lichaam aanwezig bent. Je kan immers enkel volledig in je lichaam aanwezig zijn wanneer je hele lichaam & dus ook je hoofd op & in het nu zijn.

Je hoofd hoeft dus niet altijd zoveel ruimte in te nemen waardoor je lichaam helemaal verdrongen wordt. Ook jouw lichaam mag er gewoon zijn zodat het gehoord, gevoeld & gezien kan worden. Iets waar we allemaal zo naar verlangen.

Communicatie van je lichaam

Jouw lichaam communiceert de hele tijd met je. Heel vaak wordt het overstemd door je hoofd waardoor je het gefluister gewoon niet hoort. Het gaat steeds harder schreeuwen om zijn boodschap aan je over te brengen.

Denk maar aan een baby of een klein kind dat haar goesting niet krijgt. Ook zij start met iets lief te vragen. Oké, voor een baby ligt dat wat moeilijk, maar toch…. Wanneer dit niet lukt, zal het overgaan naar een andere strategie: blijven herhalen, zeuren, zagen, huilen, roepen, krijsen, ….. Alles om toch maar gedaan te krijgen waar het zo naar verlangd.

Je kan je lichaam dus vergelijken met die baby of het kleine kind dat haar goesting niet krijgt. Zolang jij niet luistert, zal je lichaam ook steeds andere strategieën gaan inzetten tot je niet anders meer kan. Het kan je zelfs letterlijk lam leggen in de vorm van een burn-out, bore-out, depressie, geblokkeerde rug, gebroken been, ... Zodat je niet anders kan dan ernaar te luisteren, want jouw lichaam weet echt alles.

Je lichaam stopt pas met haar strategie- net zoals die baby of het kleine kind - wanneer jij ernaar luistert & het geeft waar het zo naar verlangd. Hoe hard je ook je best doet, je kan er gewoon niet van weglopen. Je lichaam is altijd aanwezig dus hoe zou je er van weglopen?

Je verlangens & dromen invullen

En misschien heb je niet geleerd om te luisteren naar de signalen. Toch kon je dit ooit wel wanneer je geboren werd. Je kende alleen maar je verlangens. Je liet heel duidelijk blijken wanneer iets niet oké was & je iets anders wou hebben. Wanneer je honger, dorst of een vuile, natte pamper had. De enige manier om deze situatie te veranderen & dus je verlangen in te vullen, was door je te laten horen. Je lichaam gaf een signaal dat jij vertaalde & overbracht naar je omgeving zodat het kon ingevuld worden. Want je was toen nog heel afhankelijk van anderen.

Ondertussen is dit natuurlijk helemaal anders. Je bent niet meer afhankelijk van andere om jouw verlangens &dromen in te vullen. Hiervoor ben je zelf 100% verantwoordelijk.

Helaas leerde je wanneer je opgroeide ook dat niet al je verlangens werden ingevuld (op de manier die je wou) & ging je je soms inhouden uit angst. Angst voor straf, afwijzing, uitgelachen te worden, er niet (meer) bij te horen, … Allemaal dingen die je gevormd hebben tot wie je nu bent & die ook nu nog vaak meespelen waardoor je jezelf inhoudt.

Hierdoor ging je helaas ook stelselmatig de signalen van je prachtige lichaam negeren. De angst nam het over van de liefde & het vertrouwen die eveneens in jou aanwezig zijn.

Want ook jij verdient het gewoon om te leven vanuit liefde & vertrouwen. Te genieten van je prachtige lichaam & alles wat er in jezelf aanwezig is.

Liesbet Selleslags

Ik help vrouwen met het ontwikkelen van een natuurlijke levensstijl zodat ze meer welzijn ervaren in hun leven & dat van hun omgeving. Door hen te ondersteunen op lichamelijk, geestelijk, emotioneel & energetisch vlak staan ze gezond & krachtig in het leven én kunnen ze opnieuw contact maken met hun vrouwelijke energie.

Je hebt misschien ook nog interesse in

Leef volgens je natuurlijke cycli aangezien jouw lichaam & leven diep verbonden

Lees meer

Iedereen heeft zowel mannelijke als vrouwelijke energie in zich. Dit staat dus

Lees meer

Lange tijd was ik ervan overtuigd dat ik altijd mijn uiterste best

Lees meer
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>