24 januari 2019

Kan lichamelijke pijn ook ontkende psychische pijn zijn?

Liesbet Selleslags

Vrouwelijke energie

Heb jij soms last van lichamelijke pijn? Tja, wie heeft er nu geen last van rugpijn, pijn in de schouders, polsen, voeten, .... Een onverklaarbare pijn die er gewoon is & waarmee je misschien wel hebt leren leven. 

More...

Natuurlijk kan je deze pijn kunnen bestrijden met pijnstillers of andere medicatie. In sommige gevallen is dit ook echt nodig, zeker als de pijn ondragelijk is. Alleen behandel je hiermee de symptomen zonder de oorzaak aan te pakken. De ontstaansreden van deze pijn blijft in je lichaam aanwezig waardoor je de dosis steeds dient te verhogen. Je dreigt in een vicieuze cirkel terecht te komen.

Gelukkig kan het ook anders. Al is dit vaak niet de makkelijkste weg &vraagt dit meer inspanning van je. Jouw fysieke pijn heeft immers een psychische oorzaak. Onverwerkte emoties & gebeurtenissen waar je vaak niet aan herinnerd wil worden. Je hebt deze weggestoken in een box die je goed gesloten houdt in de hoop dat je deze niet gezien worden & dient aan te pakken. 

Helaas, zo werkt jouw lichaam niet. Het heeft een heel eigen lichaamsgeheugen. Eentje dat je niet zo voor de gek kan houden dan je andere geheugen dat graag spelletjes met je speelt 😉 
Alle emoties & gebeurtenissen - zowel positief als negatief - in je leven hebben ergens een plekje gekregen in je lichaam. Het zijn vooral deze laatste die staan te trappelen om naar buiten te komen. Ze hebben zich in je lichaam vastgezet in de vorm van een blokkade die alsmaar groter wordt & zorgt voor fysieke pijn. 

Ze blijven er zitten of kunnen zich verplaatsen in je lichaam, tot je er klaar voor bent om er echt naar te kijken. Tot je die box beetje bij beetje open doet om alles een plaats te geven & te verwerken. Dit is de enige manier om jouw fysieke pijn te verminderen zodat je weer vrij kan bewegen.

Daarom hou ik zo van lichaamsgerichte werkvormen. Deze spreken rechtstreeks jouw lichaamsgeheugen aan. Ze gaan onmiddellijk naar de kern zonder dat je eerst in je hoofd schiet.
Voor mij is dit trouwens de enige werkvorm die mij echt helpt om naar mijn lichaam te gaan & deze blokkades op te lossen. Want ook ik ben niet gespaard van deze blokkades dus ik weet heel goed waarover ik spreek. Door in beweging te komen, kan ik deze verwerken & loslaten. Stap voor stap, want dit vraagt tijd natuurlijk.

Ook jouw lichaam vertelt een eigen verhaal dat graag gezien, gehoord & gevoeld wil worden.

Wil je graag zelf ervaren hoe beweging je - op een veilige manier - dichter bij jezelf kan brengen? Dan nodig ik je heel graag uit voor een gratis kennismakingsgesprek.  

Liesbet Selleslags

Ik help vrouwen met het ontwikkelen van een natuurlijke levensstijl zodat ze meer welzijn ervaren in hun leven & dat van hun omgeving. Door hen te ondersteunen op lichamelijk, geestelijk, emotioneel & energetisch vlak staan ze gezond & krachtig in het leven én kunnen ze opnieuw contact maken met hun vrouwelijke energie.

Je hebt misschien ook nog interesse in

Leef volgens je natuurlijke cycli aangezien jouw lichaam & leven diep verbonden

Lees meer

Iedereen heeft zowel mannelijke als vrouwelijke energie in zich. Dit staat dus

Lees meer

Lange tijd was ik ervan overtuigd dat ik altijd mijn uiterste best

Lees meer
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>