20 maart 2023

Cyclisch leven, Nine Star Ki

20 maart 2023

Cyclisch leven, Nine Star Ki

De lente equinox op 20 maart 2023 kondigt in het noordelijk halfrond het einde van de winter & de start van de lente aan. In het Oosten is de lente immers reeds op 4 februari, bij het begin van het nieuwe jaar, gestart. 


Dit is het moment waarop de lente energie het meest aanwezig is. En het moment waarop de dag & de nacht exact even lang zijn. Vanaf nu worden de dagen steeds langer & lichter met de zomerzonnewende op 21 juni als hoogtepunt. 


Deze lente energie heeft dezelfde energie & eigenschappen als het hout elementen binnen de 5 elementen leer. Zo zal deze energie onze huidige 4 hout jaar energie extra ondersteunen & versterken.De natuur herleeft

Tijdens de koude donkere wintermaanden deed de natuur het voorbereidende werk onder de grond. Dit was voor ons niet zichtbaar & tegelijk zo belangrijk om in de lente weer volop te kunnen herleven.


De winter is een periode van reflectie & zaadjes planten voor de toekomst. Ver weg van alle invloeden van buitenaf zodat je ruimte kan maken voor jouw dromen & verlangens.


De lente is het moment om deze zaadjes te planten zodat ze kunnen ontkiemen. In de natuur zie je steeds meer groen boven de grond komen piepen, volop knoppen aan de bomen komen die haast niet kunnen wachten om open te barsten en bloeiende bloesems & voorjaarsbloemen. 


Er hangt een frisse, nieuwe energie waar alles weer mogelijk is.


Een energie die ook jij kan gebruiken bij al jouw plannen voor de toekomst. De lente is het ideale moment voor de start van nieuwe projecten & uitwerken van jouw ideeën.Groei & ontwikkeling

Deze lente energie zorgt voor groei & ontwikkeling op alle vlakken van jouw leven & onderneming. Ze laat zich door niets of niemand tegenhouden.


Net zoals in de natuur geen enkele plant of boom zich laat tegenhouden door welk obstakel dan ook. De natuur zoekt & vindt altijd een manier om het obstakel te omzeilen zodat ze verder kan groeien in de richting waar het heen wil.


Ook jij kan tijdens jouw groei allerlei obstakels tegenkomen die je willen tegenhouden. Deze kunnen zowel intern als extern zijn in de vorm van beperkende overtuigingen & patronen, zelftwijfel of reacties van anderen.


Jij bepaalt of deze je tegenhouden of juist voor extra stimulans zorgen tijdens je groei.Bewust inzetten van deze energie

Wanneer jij deze lente energie bewust gaat inzetten, kan jij meebewegen & groeien in de richting van jouw doelen, dromen & verlangens.


Wanneer je je ertegen verzet, zal dit juist veel energie van je vragen & je tegenhouden om jouw doelen, dromen & verlangens te realiseren.


Dit hangt natuurlijk ook voor een groot deel samen met de elementen die terug te vinden zijn in jouw energetische blauwdruk. Deze zorgen ervoor dat jij extra voeding of controle ontvangt of geeft. 


Hierdoor kan je extra gestimuleerd worden in je groei of net afgeremd worden of je groei zelf willen afremmen. 


Het ene is niet beter of slechter dan het andere. Het zorgt voor de nodige balans in de natuur & in jezelf. 


Wanneer jij weet welk effect deze energie op je heeft, weet je min of meer wat je kan verwachten tijdens deze periode van intense groei. Het geeft je handvaten om deze lente energie bewust te gaan inzetten bij het uitwerken & realiseren van jouw ideeën & projecten.


Ik wens je alvast een fijne lente equinox waarbij al jouw dromen & verlangens het licht mogen zien.Klinkt dit allemaal nogal vaag voor je of heb je een vraag voor mij? Neem dan even contact met me op of plan een virtueel tasje thee met me in.


Gratis ebook

5 tips voor een buitengewoon magisch leven

In dit gratis eBook ontdek je:

  • 5 praktische tips om mee te experimenteren in je dagelijkse leven 
  • verwijzingen naar hoe de natuur je deze tips spiegelt 
  • ruimte voor reflectie & om je inzichten te noteren 
  • zodat jij duurzame verandering ervaart & jouw buitengewoon magisch leven kan creëren
eBook_5 tips voor een buitengewoon magisch leven

Geef een reactie

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>