4 augustus 2019

Leven vanuit flow

Liesbet Selleslags

Vrouwelijke energie

Onlangs vertelde een vrouw me dat ze vast zat in haar buik.
Mijn reactie eerste reactie was dat haar vrouwelijkheid wellicht vast zat.
Waarop zij reageerde, ja maar niet mijn baarmoeder.

Dit was heel belangrijk voor haar. Ik weet ook vanwaar het komt want als je daar vastzit & je nog een onvervulde kinderwens hebt., is dit wel het allerlaatste wat je wil horen.

Je baarmoeder is inderdaad een groot deel van je vrouwelijkheid & van je creatiekracht. Je kan hiermee immers baby's creëren. En ook je vrouwelijke cyclus speelt zich hier elke maand opnieuw voor een groot deel af. Niets mooier dan dat dus.

Je buikgevoel

Toch gaat je vrouwelijkheid verder dan enkel je baarmoeder. Ook je bekken, je genitaliën en eigenlijk je volledige buikgebied maken hier deel van uit.

Hier bevindt zich je gevoelsleven, denk maar aan je buikgevoel of intuïtie waarmee je instant kan voelen of iets goed of slecht voor je is. "Gewoon" door ernaar te luisteren. Alhoewel dit niet altijd zo gewoon is aangezien we dit vaak niet geleerd hebben.

Ook je onderste 3 chakra's, waarmee je kan aarden & creëren bevinden zich daar. Om zeker je plezierchakra niet te vergeten. Want zonder plezier iets creëren voelt aan als hard werken. Geen fijn gevoel dus. 

Je buik is het centrum van flow, (letterlijk) ontvangen, gewoon zijn, van daaruit leven & creëren. Hoe meer je hierin kan ontspannen, hoe meer je kan leven vanuit flow.

Juist dat is bij veel vrouwen niet evident. Denk maar aan het intrekken van je buik om een perfect platte buik te hebben of het trainen van je bekkenbodemspieren met de kegeloefeningen. 

Dan is het niet onlogisch dat het daar bij veel vrouwen vastzit. 

Of misschien zelfs al iets hoger ter hoogte van het middenrif waardoor het niet meer stroomt zoals het zou kunnen stromen. Om nog te zwijgen van het kunnen genieten van de flow & plezier. 

Go-modus

De oorzaak van dit vastzitten hoeven we meestal niet ver te zoeken. In onze maatschappij leven we vooral vanuit een go modus, vanuit ons hoofd dus. Structuur brengen, strategieën uitzetten, plannen en to do lijstjes maken, .... Er wordt van ons verwacht dat we altijd maar doorgaan, er altijd goed uit zien & vooral niet flauw moeten zijn. Hierdoor negeren we vaak ons (buik)gevoel, onze intuïtie & de signalen van ons lichaam.

We leven vooral vanuit ons hoofd waardoor we geen contact meer hebben met wie we echt zijn. We zijn niet meer geaard, hebben geen contact meer met wat ons echt plezier geeft om van daaruit te creëren ipv vanuit ons hoofd. We zijn dus ook niet meer verbonden met onze buik, onze sensuele vrouwelijke natuur, wie we echt zijn. Een leven vanuit flow is dan helemaal niet meer mogelijk.

De vele burn-outs, bore-outs, .... zijn daar het perfecte bewijs van. Deze zijn juist een uitnodiging van je lichaam om er terug naar te luisteren & te gaan doen wat echt bij je past.

Mijn persoonlijke struggle

Voor mij was dit alleszins een uitnodiging die ik met 2 handen heb aangenomen. Mijn hoofd was moe & mijn lichaam kon helemaal niet meer volgen. Het was tijd voor iets helemaal anders. Tijd om terug te gaan luisteren naar wat er echt in mijn leefde & waar ik echt gelukkig van werd. Tijd om los te komen van mijn hoofd & terug af te dalen in mijn lichaam.

Ik had immers lange tijd mijn buikgevoel, mijn intuïtie & mijn sensuele vrouwelijke energie genegeerd. Ik had vooral geleerd om te leven vanuit mijn hoofd & alle signalen van mijn lichaam te negeren. En als er toch eens scheelde, zocht ik naar een snelle oplossing in de vorm van een pilletje ipv echt te gaan luisteren & op zoek te gaan naar de oorzaak.

Al moet ik eerlijkheidshalve wel bekennen dat ik dit in sommige gevallen toch - onbewust - gedaan heb. Want een verandering in mijn leven, bracht ook een verbetering/genezing in mijn gezondheid. Al zag ik dat op dat moment zeker nog niet. Daar was meer voor nodig.

Ik begon te beseffen dat ik heel mijn leven mijn eigen sensuele vrouwelijke energie genegeerd had. Ik voelde dat ik hiermee aan de slag mocht gaan want dat dit de sleutel zou zijn naar mijn genezing.

Toen ik me hierin ging verdiepen, begon ik al snel veranderingen op te merken. Ik voelde me meer verbonden met mezelf, kreeg meer energie, mijn onderrug zat minder vast, ik voelde me gelukkiger, ....  

Mijn "struggle" omtrent mijn vrouwelijkheid werd mijn missie. Want wat kan ik vrouwen beter leren dan waar ik zelf heb me geworsteld.

Ben ik altijd in flow? Neen, ook ik heb hier zeker nog een weg in af te leggen. Elke dag is immers anders & brengt nieuwe uitdagingen op mijn pad.

Gelukkig voel ik snel wanneer ik "de verkeerde kant" uitga & heb ik mijn unieke zelfliefde toolkit die ik dan kan inzetten. Hiermee voel ik me weer verbonden met de sensuele vrouw die ik echt ben.

In mijn gratis eBook geef ik je graag enkele tips om te leven vanuit je natuurlijke vrouwelijke energie. Wil je graag even live met me afstemmen, dan nodig ik je uit voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Liesbet Selleslags

Ik help vrouwen met het ontwikkelen van een natuurlijke levensstijl zodat ze meer welzijn ervaren in hun leven & dat van hun omgeving. Door hen te ondersteunen op lichamelijk, geestelijk, emotioneel & energetisch vlak staan ze gezond & krachtig in het leven én kunnen ze opnieuw contact maken met hun vrouwelijke energie.

Je hebt misschien ook nog interesse in

Leef volgens je natuurlijke cycli aangezien jouw lichaam & leven diep verbonden

Lees meer

Iedereen heeft zowel mannelijke als vrouwelijke energie in zich. Dit staat dus

Lees meer

Lange tijd was ik ervan overtuigd dat ik altijd mijn uiterste best

Lees meer
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>