6 januari 2023

Maandenergie, Nine Star Ki

6 januari 2023

Maandenergie, Nine Star Ki

De maandenergie van januari 2023 verschuift van 5 aarde 1 water 9 vuur naar 5 aarde 9 vuur 1 water. Dezelfde elementen in een andere volgorde waardoor de energie van deze maand weer anders is. Al is er deze maand ook weer sprake van een dualiteit die twee kanten kan uitgaan.


Dit is tevens de laatste maand van het 5 aarde jaar. Een jaar waarin alles draaide rond balans, (zelf)vertrouwen & thuiskomen in jouw centrum. Vanaf 4 februari start het 4 hout jaar waar alles draait om verbinding, vernieuwing, groei & overvloed. Dit is het jaar om jouw innerlijke waarheid te gaan uitdragen & te delen met de wereld. 


Maar laten we eerst dit 5 aarde jaar in schoonheid afsluiten voordat we in de nieuwe jaarenergie duiken & kunnen ervaren wat deze zal brengen.Transformatie

9 vuur zorgt altijd voor transformatie doordat ze haar licht laat schijnen op alles wat onzichtbaar is. Op jouw innerlijke wereld die bestaat uit jouw emoties & gevoelens die verbonden zijn met de tweede positie waar ook 9 vuur deze maand in staat. 


Aangezien 9 vuur eerder houdt van de lichte, speelse kant van het leven zal het uit zichzelf deze diepgaande emoties & gevoelens niet gaan opzoeken. Integendeel, het zal er eerder van weglopen in de hoop deze niet te moeten ervaren. Al kan de sensitieve 1 water in dit profiel er wel voor zorgen dat deze toch worden opgezocht wanneer ze zichtbaar gemaakt worden. 


Je kan niet weglopen van jouw innerlijke wereld.


Wat niet wil zeggen dat 9 vuur geen emoties ervaart. Integendeel, ze hebben een groot hart dat overloopt van passie & zullen er alles aan doen opdat dit niet gekwetst wordt door anderen. Ze willen door iedereen graag gezien worden. Ze hebben liefde & aandacht nodig van anderen om hun vuurtje aan te wakkeren & te doen waar ze goed in zijn.


Daar kunnen ze best ver in gaan. Zo houden ze ervan om in schijnwerpers te staan wat voor velen als "teveel" of egocentrisch kan ervaren worden.. Dat zal hen echter niet tegenhouden om hun podium in te nemen & zo anderen aan te steken met hun enthousiasme & passie. Waar het hart van vol is....


Laat deze 9 vuur energie ook jou aansteken om jouw podium in te nemen.


Het afgelopen jaar was immers een pittig jaar waarbij je teruggebracht bent naar jouw essentie & mocht gaan vertrouwen op jouw innerlijke kracht. Je hebt ongetwijfeld heel veel over jezelf geleerd & stukken achtergelaten die geen waarde meer hebben in jouw leven.


5 aarde zorgde ervoor dat jij stabiliteit & zekerheid ging zoeken bij jezelf. Dit is immers de enige zekerheid in jouw leven. Ook al proberen externe factoren jou op allerlei manieren te beïnvloeden & onderuit te halen. Je werd langs alle kanten uitgedaagd & getest.


Toch heb jij stand gehouden & ben je dicht bij jezelf gebleven.


En daar mag jij terecht trots op zijn!Tijd voor jezelf

We zitten nu volop in de winter waardoor het heel normaal is dat jij nog steeds de behoefte hebt om naar binnen te keren & tijd voor jezelf te nemen.


De winter is immers verbonden met de sensitieve, intuïtieve water energie (yin).

Helemaal tegenovergesteld van de explosieve, impulsieve vuur energie (yang).


Ze zijn niet voor niets tegenpolen van elkaar & maken beiden deel uit van deze maandenergie.

Waardoor je een dualiteit kan ervaren in de energie & in jezelf.


Wees dankbaar voor de groei, de transformatie die je hebt doorgemaakt & waarmee je ongetwijfeld ook anderen hebt aangestoken.


Elke verandering begint bij jezelf.Rimpeleffect

Ook in deze maandenergie staat 1 water ongeaccepteerd wat wil zeggen dat het geen energetische verbinding heeft met 9 vuur & 5 aarde. Alhoewel ze zich vorige maand helemaal thuis voelde in de middelste positie, doet ze dit deze maand minder in de laatste positie. 


Deze positie gaat immers helemaal over het handelen & actie nemen. 1 water heeft altijd externe input nodig om in beweging te komen. Net zoals de rimpels in stilstaand water pas ontstaan wanneer je er een steen in gooit.


Op dezelfde manier kan jij een rimpeleffect veroorzaken in jouw omgeving door te zijn wie je bent & te vertrouwen op jouw sensitieve, intuïtieve, vrouwelijke energie.  


Eens in beweging is water niet meer bij te houden & gaat ze waarheen ze kan. 


Ja, dan kan ze zelfs het hevigste vuur blussen.Ook de volle maan energie van zaterdag 7 januari is al voelbaar & zorgt voor een versterking van de huidige maandenergie. Voorzie dus zeker voldoende tijd voor jezelf om te kunnen meebewegen met wat zicht aandient.Gebruik Transformation essentiële olie van Young Living*  die je helpt om het oude los te laten & het nieuwe te omarmen. We zitten immers een in transformerende periode waarbij je je kan laten ondersteunen door de kracht, liefde & essentie van de natuur.


Ik wens je een magische maand toe.


Heb jij vragen of nood aan extra inzichten? Plan gerust een vrijblijvende online virtueel tasje thee in mijn agenda.


*Neem contact met me op indien je hierover meer info over wil ontvangen.


wachtlijst

Nine Star Ki Ebook

jouw unieke routekaart & gebruiksaanwijzing


In dit eBook ontdek je:

  • hoe je jouw energetische blauwdruk kan berekenen
  • welke elementen in jouw energetische blauwdruk aanwezig zijn
  • welke energie, talenten & vaardigheden jij hebt meegekregen in dit leven
  • welke valkuilen & uitdagingen jij kan tegenkomen bij het inzetten ervan
Nine Star Ki Ebook

Geef een reactie

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>