Meer duidelijkheid over mijn missie - Liesbet Selleslags

Meer duidelijkheid over mijn missie

Ik voel dat ik de laatste weken steeds meer duidelijkheid krijg over mijn missie. Wie me al even volgt, heeft dit proces kunnen volgen & dat ging echt alle kanten uit. Dit had verschillende redenen.

Hoe het kon "mislopen"

Ik was heel ver van mezelf, van mijn kern weggaan waardoor ik helemaal niet meer wist wie ik was, een zware burn-out/bore-out was hier het gevolg van. En deze kwam er niet van vandaag op morgen. Ook hier ging een heel proces aan vooraf waarbij ik vooral probeerde voor iedereen goed te doen & mezelf natuurlijk helemaal vergat. Hoe ik ook probeerde deze balans te behouden, het lukte me gewoon niet.

Dat goed doen voor iedereen uitte zich ook in het vooral niets willen missen, geen neen kunnen zeggen op voorstellen, beslissingen nemen vanuit mijn hoofd. Want ja, ik had me ook al even gesloten van mijn gevoelens & emoties. Ik had heel goed geleerd hoe ik deze kon afzetten & een masker kon dragen, ervoor kon vluchten dus. Een overvolle agenda & het steeds druk hebben zijn hier de symptomen van. Op deze manier hoefde ik deze immers niet te voelen & nog minder te uiten, want dat voelde voor mij immers heel onveilig.

En dus was ik jaloers op anderen die dit wel konden, hun gevoelens uiten & weten wat ze willen. Dan was daar de volgende valkuil, nl. ik ging me nog meer vergelijken met anderen. Iets wat ik eigenlijk altijd al een beetje gedaan had om er toch maar bij te horen, ook al lukte dit niet echt. Ik voelde hoe dit wrong, maar het was gewoon sterker dan mezelf. 

Dit vergelijken met anderen was uiteraard ook niet echt de oplossing. Want ook daar kwam het masker weer naar boven. Als ik maar deed wat de andere doet, zal het wel goedkomen. Mijn hoofd probeerde me gerust te stellen, terwijl mijn lichaam juist een heel ander signaal gaf. Het voelde niet goed, maar ja ik wou het toch proberen want....

Ik kon zoveel redenen bedenken waarom ik dat toch zou doen. Alsof ik mezelf wou geruststellen, wou overtuigen van iets. Ondertussen bleef ik nog steeds dus de wijsheid van mijn lichaam negeren.

Steeds beter afstemmen op mijn gevoel

Gelukkig voel ik nu steeds beter wat ik wel & niet moet doen, waar ik wel & niet moet zijn, wie ik wel & niet moet volgen. Soms moet ik hierbij mensen teleurstellen, iets wat ik echt niet graag doe. Dit is de enige manier om mezelf niet teleur te stellen natuurlijk.

Ook al kan ik niet goed verklaren waarom ik op sommige dingen wel of niet "moet" ingaan, kan ik er de vinger niet opleggen.

Dit is heel normaal want het lichaam is immers niet logisch. Het rationele deel zit in je hoofd, in je mind. Jouw lichaam heeft een heel andere wijsheid, nl emoties & gevoelens die je de weg wijzen. Deze zijn niet rechtlijnig & gaan vaak alle kanten op. Ze kunnen op sommige momenten dan ook heel chaotisch aanvoelen.

De taal van mijn lichaam

So what?? Dit is de "taal" van jouw lichaam, van elk lichaam. Dus je hoeft je hier helemaal niet voor te schamen. Je hoeft er helemaal geen verklaring voor te geven. Je hoeft je hiervoor helemaal niet te verantwoorden. Het maakt wie je bent.

Ja, dit is lastig, zeker als iemand een verklaring wil & geen genoegen neemt met "ik voel dat ....".

Denk dan aan moeder natuur. Zij is het toonbeeld van vrouwelijke energie. Op het ene moment kan het regenen, terwijl 2 minuten de zon weer volop schijnt of het regent terwijl de zon schijnt met een hele mooie regenboog als cadeau. Zij geeft hiervoor ook geen verklaring waarom ze dit doet. Het is wat het is & wij "moeten" dit aanvaarden.

Hetzelfde geldt voor jouw emoties & gevoelens. Ze zijn wat ze zijn. Ze maken wie je bent. Ook al is het vaak lastig - voor jezelf & je omgeving - om ze te begrijpen.

Dat begrijp ik volkomen. Ik heb er immers zelf heel erg mee geworsteld & soms worstel ik er nog mee. Want ik ben ook een mens van vlees & bloed. Ook in mijn leven gebeurt er elke dag wel iets, zijn er triggers die emoties & gevoelens oproepen.

Veilige beweging

Gelukkig heb ik ondertussen de tools ontdekt om deze te doorvoelen & ze te aanvaarden. Ik gebruik hier heel bewust niet het woord helen omdat niemand geheeld moet worden. Je bent al helemaal goed zoals je nu bent.

Ik hou ervan om mijn emoties & gevoelens bewust in beweging te brengen. En ongetwijfeld gaan nu de stemmetjes in je hoofd heel wild te tekeer bij het woord beweging. Ik heb het dan niet over pasjes, choreografieën, yoga-houdingen. Je geeft jouw lichaam de leiding zodat het kan bewegen op een manier die het op dat moment wil & goed voelt. Je gaat met je lichaam dus op ontdekkingsreis in zichzelf. 

Dit is een heel veilige manier aangezien jouw lichaam bepaalt wat er gebeurt. Er is nog steeds controle, alleen niet vanuit je hoofd. En dat kan in het begin even wennen zijn. Zeker als je dit niet gewoon bent & jarenlang in je hoofd hebt geleefd. 

Toch bestaat er voor mijn geen zaligere manier om op deze manier ruimte in mijn lichaam te maken. Ik voel hoe spanningen & stress zich losmaken. Mijn lichaam & energie kunnen weer gaan stromen & ik ervaar flow. 

Ik ben dan ook zeer blij & dankbaar voor het proces dat ik mocht doorlopen. Alle "lessen" die ik heb mogen leren & de stappen die ik heb gezet. Alles wat ervoor heeft gezorgd ik meer duidelijkheid over mijn missie kreeg.

En uiteraard is dit proces nog verre van afgelopen. Ik blijf elke dag in beweging & ontdek nieuwe stukjes van mezelf. Ik schrijf heel veel op mijn Facebookpagina om jullie te helpen & inspireren. Voel je vrij om deze te volgen en/of surf even verder op mijn website.

Liesbet Selleslags
 

Dagelijkse zelfzorg & zelfliefde momenten helpen je om het contact met je lichaam & jezelf te herstellen. Ze nodigen je uit om te vertrouwen op & te luisteren naar de signalen die je lichaam je geeft. Op jouw gevoel & intuïtie die je nooit in de steek laten.

>