Mijn jaarthema voor 2019 - Liesbet Selleslags

Mijn jaarthema voor 2019

Heb jij ook dit jaar weer enkele goede voornemens gemaakt? Of heb je hiervoor gepast aangezien je er vanuit gaat dat je deze niet zal volhouden & je liever geen teleurstelling wil voelen. Je wil je geen mislukkeling voelen omdat het je dit jaar -weer niet - gelukt is om die prachtige voornemens vol te houden. 

More...

Tegenslagen & teleurstellingen horen echter bij het leven. Ze maken je tot wie je vandaag bent & leren je vaak je mooiste levenslessen. Stel jezelf even voor dat alles vanzelf zou gaan. Dat je door jouw leven zou vliegen, dat niets of niemand je kan tegenhouden.
Dit klinkt op het eerste zicht misschien heerlijk. Denk dan even terug naar die momenten die jouw leven écht hebben veranderd.  Die de grond onder je voeten deden daveren & wegzakken waardoor werd uitgenodigd om stil te staan & misschien een andere richting uit te gaan.

En neen, een teleurstelling omwille van het niet nakomen van een goed voornemen hoeft niet zo drastisch te zijn. Toch kan je ook hier een slecht gevoel aan overhouden waarvan je even moet bekomen & daar is niets mis mee.

Als ik denk aan goede voornemens, denk ik automatisch aan de meest clichématige, zoals stoppen met roken & drinken, meer sporten, gezonder eten, ... Aangezien ik deze allemaal al gerealiseerd heb, vond ik het niet nodig om een goed voornemen te zetten 😉
Ik weet dat het ook anders kan, zoals in het artikel over enkel haalbare voornemens die je wel kan nakomen. Daar staan er inderdaad enkele tussen die ik zelf nu al doe & andere die al even op mijn to do lijstje staan dus hiermee ga ik zeker aan de slag.

Dit jaar voelde ik echter de behoefte om rond een jaarthema te werken. Hier had ik al veel over gelezen. Zowel in artikels als van mensen die ik volg op Facebook. Toch was het niet zo evident om het thema te kiezen waarrond ik dit jaar wou werken. Er zijn immers verschillende thema's die momenteel in mijn leven spelen & waar ik graag aan wil werken. Allemaal tegelijk wordt een beetje moeilijk.

De eerste jaarthema's die in me opkwamen, voelden niet helemaal oké. Er miste telkens een laag waardoor ik verder "op zoek" ging. Tijdens mijn wekelijkse yin yogales kwam dit onderwerp aan bod. Alsof het zo moest zijn, want op weg er naartoe was ik er ook al mee bezig geweest.

Daar voelde ik ineens helemaal wat mijn jaarthema zou zijn, nl vertrouwen. Ik moest het blijkbaar helemaal niet zo ver gaan zoeken, want uiteraard speelt dit heel lang in mijn leven.
Het vertrouwen in mezelf & mijn omgeving waarmee ik het ene moment al meer dan het andere worstel. Zeker als ik weer in de valkuil trap van me te vergelijken met anderen. Ik besef steeds beter van waar deze angst of het wantrouwen komt. Het is meer dan tijd om hiermee stap voor stap komaf te maken, om in beweging te komen.
Ook mijn andere "deelthema's" zoals loslaten, overgave, ontvangen & verbinding kan ik onder dit grote thema vertrouwen onderbrengen. Zo kan ik deze allemaal met elkaar verbinden waardoor het voor mij als een geheel aanvoelt. 

Ik moest duidelijk eerst uit mijn hoofd komen om terug te kunnen gaan voelen & het grotere geheel te zien. De rust opzoeken & tijd nemen voor mezelf. Simpele dingen waarvan ook ik maar al te snel weer vergeet hoeveel deugd ze me doen & wat ze me brengen. 

Ondertussen heeft mijn thema samen met mijn deelthema's een plaatsje boven mijn bureau gekregen. Zo kan het me elke dag opnieuw ondersteunen bij alle stappen die ik zet in mijn leven.

Heb jij ook een jaarthema of goede voornemens voor dit jaar?
Deel ze hieronder.

Wil je graag zelf ervaren hoe beweging je - op een veilige manier - dichter bij jezelf kan brengen? Dan nodig ik je heel graag uit voor een gratis kennismakingsgesprek.  

Liesbet Selleslags
 

Dagelijkse zelfzorg & zelfliefde momenten helpen je om het contact met je lichaam & jezelf te herstellen. Ze nodigen je uit om te vertrouwen op & te luisteren naar de signalen die je lichaam je geeft. Op jouw gevoel & intuïtie die je nooit in de steek laten.

>