17 januari 2020

Respecteer jouw grenzen

Liesbet Selleslags

Zelfzorg & zelfliefde

Laat jij constant over jouw grenzen lopen of respecteer jij jouw grenzen?

Misschien sta jij ook altijd voor alles & iedereen klaar. Wat op zich een heel mooie eigenschap is. Alleen bestaat dan het risico dat je jezelf & jouw grenzen helemaal voorbij loopt. 

Jij bent immers de allerbelangrijkste persoon in jouw leven!


​​​​En vaak is het lastig om nee te zeggen tegen anderen. Zeker als deze persoon dicht bij je staat. Je wil hen liever niet teleurstellen. Heb je er wel eens bij stilgestaan dat je hiermee enkel jezelf tekort doet & dat dit je heel veel energie kost. Kostbare energie die je eigenlijk voor jezelf kan gebruiken. Een neen tegen iemand anders, betekent immers een ja tegen jezelf.


Herken de signalen van je lichaam


Jouw lichaam geeft haast vanzelf haar grenzen aan. Het geeft aan waar het op dat moment behoefte aan heeft & naar verlangt. Dus je hoeft er enkel naar te luisteren. Hoe beter je jezelf & dus ook de signalen van je lichaam kent, hoe makkelijker je deze kan herkennen & ernaar luisteren.


Denk maar eens aan een moment waarop je iets gevraagd werd dat je eigenlijk niet graag doet & je je maag voelt in elkaar krimpen.

Of het moment dat een vriendin je vraagt om af te spreken & je je moe voelt.

Of het warme gevoel dat je krijgt wanneer je iets wordt voorgesteld waar je heel gelukkig van wordt.

Het samenkrimpen van je maag, de vermoeidheid & het warme gevoel zijn de signalen van je lichaam waar je naar moet luisteren & op vertrouwen. Ze gebeuren vanzelf, zonder dat je erover moet nadenken. Juist daarom zijn ze zo waardevol.

En dan is het aan jou om dit ook aan te geven aan je omgeving. Hierbij hoef je geen uitgebreide uitleg te geven. Een simpele ja of nee zijn voldoende. Het gaat immers over jouw grens & die is voor iedereen anders.


Wil jij ook jouw grenzen meer respecteren zodat ook jij de allerbelangrijkste persoon wordt in jouw leven? Reserveer hier je vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Liesbet Selleslags

Ik help vrouwen met het ontwikkelen van een natuurlijke levensstijl zodat ze meer welzijn ervaren in hun leven & dat van hun omgeving. Door hen te ondersteunen op lichamelijk, geestelijk, emotioneel & energetisch vlak staan ze gezond & krachtig in het leven én kunnen ze opnieuw contact maken met hun vrouwelijke energie.

Je hebt misschien ook nog interesse in

Leef volgens je natuurlijke cycli aangezien jouw lichaam & leven diep verbonden

Lees meer

Laat jij constant over jouw grenzen lopen of respecteer jij jouw grenzen?

Lees meer

Elk jaar opnieuw voel ik dat dit mijn jaar gaat worden. Dat

Lees meer
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>