17 december 2019

Start je dag met een ochtendritueel

Liesbet Selleslags

Zelfzorg & zelfliefde

Start jij je dag met een ochtendritueel of spring jij ineens uit bed wanneer je wekker afloopt? Helemaal klaar om erin te vliegen & je te connecteren met de wereld rondom je?

De manier waarop je je dag start bepaalt vaak het verdere verloop van je dag. Zelf merk ik een heel groot verschil wanneer ik mijn dag start met tijd te nemen voor mezelf.

  • Rustig wakker worden.
  • Bewustzijn & aandacht brengen in mijn lichaam.
  • Contact maken met mijn ademhaling.
  • Genieten van een tasje warm water met enkele druppeltjes essentiële olie van citroen of grapefruit.
  • Een douche nemen & me insmeren met een bodycrème of kokosolie met een druppeltje essentiële olie.
  • Een intuïtieve flow-sessie om nog meer in mijn lichaam te komen & mijn gedachten even stil te leggen.
  • Rustig ontbijten met een tasje verse gemberthee.
  • Een beetje schrijven als er inspiratie naar boven komt & om mijn gedachten te ordenen.

EN daarna pas mijn GSM of pc op te zetten & de wereld toe te laten in mijn cocon. Op deze manier kan ik nog even voelen hoe ik me die dag voel & hoe mijn lichaam aanvoelt voordat ik aan mijn dag begin. Want dat ik elke dag verschillend. 

Mijn ochtendritueel is vrij uitgebreid. Ik heb immers geen kinderen & heb de vrijheid om mijn dag te plannen zoals ik dit wil.

Heb jij ‘s ochtends minder tijd? Sta eventueel een paar minuutjes vroeger op & kies een ritueel uit dat je het meeste aanspreekt. bv genieten van een kopje thee terwijl je nog even dicht bij jezelf blijft of dansen op je favoriete nummer in je living of een blokje omlopen of ... Alles is mogelijk zolang het goed voelt voor jou & het niet aanvoelt als een verplichting!

Zoals gezegd, hoeft het niet groot te zijn. Probeer elke ochtend even tijd te nemen voor je jezelf & een intentie te zetten voor je dag. Hoe wil jij je vandaag voelen?

Voel je dat je ook behoefte hebt aan een ochtendritueel, maar heb je geen flauw idee hoe je dit in je leven kan implementeren? Ik help je hiermee graag op weg tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Samen gaan we op zoek naar een moment voor jezelf. 

Liesbet Selleslags

Ik help vrouwen met het ontwikkelen van een natuurlijke levensstijl zodat ze meer welzijn ervaren in hun leven & dat van hun omgeving. Door hen te ondersteunen op lichamelijk, geestelijk, emotioneel & energetisch vlak staan ze gezond & krachtig in het leven én kunnen ze opnieuw contact maken met hun vrouwelijke energie.

Je hebt misschien ook nog interesse in

Leef volgens je natuurlijke cycli aangezien jouw lichaam & leven diep verbonden

Lees meer

Laat jij constant over jouw grenzen lopen of respecteer jij jouw grenzen?

Lees meer

Elk jaar opnieuw voel ik dat dit mijn jaar gaat worden. Dat

Lees meer
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>