Voelen welk gevoel iets me geeft - Liesbet Selleslags

Voelen welk gevoel iets me geeft

Deze week deelde ik op mijn Facebookpagina al iets over het proces waar ik momenteel doorga, nl voelen welk gevoel iets me geeft.

Echt voelen wat iets doet in mijn lichaam. De enige plaats waar dit mogelijk is. Voelen zonder het onmiddellijk vanuit mijn hoofd te gaan rationaliseren of er een logische verklaring voor te geven.

Je ego wil je beschermen

Want die verklaring is er zeker altijd. Vaak vanuit mijn ego dat niet echt houdt van verandering. Dat houdt er immers van om verder te blijven gaan op het uitgestippelde, gekende veilige pad. Hiervan afwijken zorgt immers voor onzekerheden, angsten, pijnen, .... Allemaal dingen die ik (en mijn ego) liever niet wil voelen. En toch horen ze bij het leven.

Eerlijk, eigenlijk bestaan er geen zekerheden, buiten dat je ooit geboren wordt & ook weer doodgaat op het moment dat je je laatste adem uitblaast. Je ademhaling die - net als je lichaam - altijd bij je is. Ze zijn beiden een graadmeter van hoe je je voelt op dat moment.

Al laat je hoofd je graag geloven dat er toch heel wat zekerheden in je leven zijn. Bijvoorbeeld in de vorm van een vaste job, een stabiel inkomen, een relatie, ... Ze zijn op dit moment - al dan niet - in je leven aanwezig. Maar kunnen er morgen - om welke reden dan ook - ineens niet meer zijn. Weg zekerheid. Weg gouden kooi.

Als zekerheden wegvallen

Ze geven je inderdaad vaak een vals gevoel van zekerheid waar je je maar al te graag aan vastklampt, ook al voelen ze misschien helemaal niet goed meer. Is er vanbinnen een heel klein stemmetje dat je komt vertellen dat het tijd is om deze (valse) zekerheden los te laten. Een stemmetje dat je liever wegdrukt om het niet te hoeven horen.

Het plotselinge wegvallen van deze zekerheden, zijn een uitnodiging van het universum om verandering in je leven te brengen. Het is als het ware een cadeautje voor jou.

Ook al zie je dit niet onmiddellijk op deze manier. Dit vraagt immers tijd. Je voelt in eerste instantie enkel de pijn van het verlies & ziet alleen maar obstakels. Deze mogen er zeker zijn. Neem je tijd om deze te verwerken terwijl je je tegelijk openstelt voor iets nieuw.

De weg naar binnen

Het is een zeer waardevol proces dat je stap voor stap dichter bij jezelf brengt. Hoe meer je jezelf overgeeft aan dit proces, hoe makkelijker & sneller het zal verlopen.

Je leert jezelf steeds beter kennen. Telkens ontdek je nieuwe dingen over jezelf. Dingen die je nog niet wist of die je misschien even hebt opgeborgen. Ze komen naar boven op het moment dat jij hier klaar voor bent. Dit kan je immers niet forceren. 

Ter inspiratie geef ik je graag enkele vragen die je hierbij kunnen helpen:

  • Wat geeft je energie?
  • Wanneer voel je je in flow?⁣
  • Waar wordt je echt gelukkig van? ⁣
  • Waar voel je dit in je lichaam?
  • Wat geeft je plezier? ⁣
  • Waar verlang je echt naar?
  • ⁣Wat vraagt je energie & voelt zwaar aan? ⁣
  • Wat voelt als een blok op je maag of je schouders?⁣
  • Waar wil je graag meer van in je leven?

Hoe helpt voelen mij?

Mij helpt voelen welk gevoel iets me geeft om enkel datgene te kiezen wat echt 100% bij me past. Waar ik echt gelukkig & blij van wordt. Ze geven me het gevoel alsof alles vanzelf gaat. Heerlijk om te mogen ervaren & hier ook echt van te genieten. 

Ja, dit is voor iedereen anders. Want we zijn immers allemaal uniek & verlangen allemaal naar iets anders. Gelukkig maar! De wereld zou er anders maar saai uitzien. Nietwaar?

Het is een uitnodiging om naar binnen te keren & te gaan voelen bij jezelf. Dat kan niemand voor jou doen. Niemand kan je zeggen wat jij moet doen. Alleen jij kent het antwoord op deze vragen. Er zijn geen goede of foute antwoorden. Alles is helemaal goed, want ze komen uit jezelf & maken je uniek!

Vind je dit toch een beetje beangstigend & heb je graag iemand die je hierbij ondersteund?Tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek help ik je hiermee graag een eindje op weg. 

Liesbet Selleslags
 

Dagelijkse zelfzorg & zelfliefde momenten helpen je om het contact met je lichaam & jezelf te herstellen. Ze nodigen je uit om te vertrouwen op & te luisteren naar de signalen die je lichaam je geeft. Op jouw gevoel & intuïtie die je nooit in de steek laten.

>