Waarom ik doe wat ik doe - Liesbet Selleslags

Waarom ik doe wat ik doe

Ik heb gemerkt dat er heel wat onduidelijkheid bestaat over wat ik nu juist doe & waarom ik doe wat ik doe.

Voor sommige doe ik iets met yin yoga. Anderen denken vooral aan mij als het gaat over beweging & dans. Nog andere kennen me vanuit een heel andere richting, nl technische ondersteuning voor websites, marketingtools ed. En dan zijn er nog wel enkele zijwegen waar ik mijn passie kan in uitleven.

De rode draad in mijn leven

Ik ben nu eenmaal multi-gepassioneerd. Altijd geweest & dat zal wellicht nooit veranderen. Dat maakt mijn leven juist zo boeiend.

Alleen is er natuurlijk niet altijd een rode draad in te vinden voor de mensen die me volgen.

Alhoewel ikzelf met al mijn passies de rode draad ben in mijn onderneming & mijn leven. Vandaar ook dat ik onlangs besloot om me niet meer weg te steken achter één of andere naam en mijn website, Facebookpagina, Facebookgroep & Instagram onder mijn eigen naam te brengen. Dit voelt voor mij zo bevrijdend & past ook beter aangezien alles vanuit mezelf vertrekt.

Beweging, dans & yin yoga zijn al langer een passie van mij. Ik dans immers al heel mijn leven & er zijn dan verschillende dansstijlen de revue gepasseerd waarbij vooral West-Afrikaanse dans voelde als echt thuiskomen. Dansen op blote voeten, live-percussie, interactie met de percussionisten & andere dansers, niet zomaar pasjes nadoen, maar voelen wat voor jouw lichaam goed voelt zonder iets te forceren, ...

Ik noemde het in het verleden vaak lachend "mijn therapie" en eigenlijk was het dat ook. 

Ondertussen heb ik me ook verder verdiept in de meer therapeutische dansen zoals authentic movement waarbij je helemaal geen passen of choreografieën leert en de bewegingen echt uit jezelf komen.

Heel recent ontdekte ik echter nog een diepere laag onder beweging. Een laag die bij mij ook een beetje onder het stof zat & die ik eigenlijk om allerlei redenen weggestoken had. Iets wat ik ook zie bij andere vrouwen in mijn omgeving want we zijn immers allemaal spiegels voor elkaar.

Vrouwelijke eigenschappen

Als vrouw beschik je over enkele prachtige aangeboren kwaliteiten & eigenschappen die je om - één of andere reden - niet altijd aan de oppervlakte laat komen & deelt met je omgeving. Denk maar aan je intuïtie, vertrouwen, ontvangen, overgave, plezier, voelen, ...

Misschien heeft je drang om te overleven in onze mannelijke maatschappij hier iets mee te maken. Want die verwacht immers iets helemaal anders, nl actie, daadkracht, altijd maar bezig zijn, to do lijstjes maken, strategieën uitwerken, ... Een leven vanuit je hoofd ipv je lichaam & je gevoel. Dus eigenlijk helemaal tegen je vrouwelijke natuur in.

Om niet uit de toon te vallen, erbij te horen, gezien & aanvaard te worden, doe je hier dan maar aan mee. I know, ik weet waarover ik spreek.

Dit was ook jaren mijn grote valkuil & heel soms schiet ik daar ook nog in terug. Gelukkig herken ik de signalen steeds sneller & weet ik ondertussen wat ik nodig heb om terug vanuit mijn hoofd af te dalen in mijn lichaam zodat ik terug kan gaan voelen wat ik op dat moment echt nodig heb.

De juiste verhouding tussen yin & yang

We beschikken immers allemaal over 50% mannelijke en 50% vrouwelijke eigenschappen. Ze zijn allebei - in de juiste verhouding - nodig in je leven. En uiteraard zal deze verhouding tijdens je dag steeds wijzigen aangezien we zelf ook niet altijd hetzelfde zijn.

Heel vaak nemen die mannelijke eigenschappen het echter - om allerlei redenen - over waardoor je vrouwelijke eigenschappen onder de radar verdwijnen. Dit gaat ten kosten van wie je in wezen echt bent. Een zachte, gevoelige, soms chaotische prachtige vrouw.

Al deze mooie eigenschappen zitten verborgen in je lichaam & worden daar geactiveerd.

Op ontdekking in je lichaam

Daarom vind ik lichaamswerk zo waardevol. Je gaat even weg uit je hoofd om af te zakken naar het deel eronder, nl. je hart, buik, bekken & je volledige lichaam.

Je gaat echt voelen wat daar leeft want dat kan je niet met je hoofd. Je lichaam is de plek waar al je emoties, gevoelens & sensaties opgeslagen zitten. Het heeft een heel eigen lichaamsgeheugen dat los staat van je kennisgeheugen.

Een ontdekkingsreis in jezelf is een heel veilige manier om jezelf te leren kennen. Er bestaat geen goed of fout. Je bent al helemaal perfect zoals je nu bent.

Je hoeft geen ingewikkelde passen & choreografieën te leren. Je lichaam weet vanzelf welke beweging het wil maken zodra je hoofd de controle overgeeft aan je lichaam. Ja, je mag de controle behouden. Alleen niet vanuit je hoofd want dan ga je opnieuw naar je mannelijke energie die al ruimschoots aanwezig is.

Ik weet dat voor velen niet zo evident is. Geloof me, ook voor mij was dit een grote stap die heel bevrijdend was zodra ik mezelf toestemming gaf om deze te zetten..

Je hoofd & je lichaam horen samen

Je hoofd heeft je immens gebracht waar je nu bent. Het liet je nooit in de steek. Iets wat je lichaam misschien wel (herhaaldelijk) deed. Toch is het zo immens waardevol wanneer je dit laat gebeuren. En ik zal je alvast geruststellen, je gedachten mogen er nog steeds zijn. Je hoeft ze ziet krampachtig stil te leggen. Ook deze vertellen je immers iets over jezelf, roepen emoties & gevoelens bij je op die je kan doorvoelen in je lichaam.

Ik nodig je uit om te onderzoeken wat deze Intuïtieve Vrouwelijke Flow met je doet. Er kan veel naar boven komen of helemaal niets. Alles is helemaal goed. Je hoeft er zelfs geen label op te plakken of een oordeel of verklaring voor te geven. Want ook dan ga je weer terug naar hoofd.

Als de tijd er rijp voor is, komt de verklaring vanzelf naar je toe of helemaal niet & da's ook helemaal oké. Jouw lichaam toont je de weg wanneer het er klaar voor is. Dit kan je immers niet forceren.

Op deze manier kan beweging je helpen om stap voor stap dichter bij je vrouwelijke krachten te komen. Het helpt je om jezelf & je lichaam beter te leren kennen, om ernaar te luisteren & erop te vertrouwen.

Ben je benieuwd hoe deze Intuïtieve Vrouwelijke Flow ook jou kan helpen op dichter bij jezelf te komen? Reserveer hier je gratis kennismakingsgesprek in mijn agenda.

Liesbet Selleslags
 

Dagelijkse zelfzorg & zelfliefde momenten helpen je om het contact met je lichaam & jezelf te herstellen. Ze nodigen je uit om te vertrouwen op & te luisteren naar de signalen die je lichaam je geeft. Op jouw gevoel & intuïtie die je nooit in de steek laten.

>