03/05/2021
Liesbet Selleslags

Jouw energetische blauwdruk, Nine Star Ki

Wanneer heb jij het meeste energie tijdens je dag?


Heb jij ook al ervaren dat je op bepaalde momenten van de dag productiever & meer energie hebt dan op andere momenten?

Ook dat wordt voor een groot deel mee bepaald door jouw blauwdruk.

Elke dag doorlopen we immers een cyclus waarbij alle elementen elkaar opvolgen.
Elke morgen komt de zon op in het oosten & gaat ‘s avonds in het westen weer slapen.

In onderstaande afbeelding zie je hoe deze cyclus er dan juist uitziet.

meeste energie tijdens je dag

Op het moment dat jouw element & dus ook jouw basisenergie het meest aanwezig is, kan jij een energieboost krijgen.

Zoals je kon lezen in mijn verhaal is mijn basisenergie 6 metaal 6 metaal 5 aarde. Zo ben ik absoluut geen ochtendmens. Nooit geweest & ik zal het ook nooit worden. Ik draai me ‘s morgens liever nog eens om & sta het liefst op zonder wekker. Heerlijk.

Tegen een 17 - 18 uur voel ik mijn energie opborrelen & ontstaan er allerlei ideeën. Het moment waarop de metaalenergie het meest aanwezig is. Dit gaat vaak heel de avond verder... Eigenlijk op het moment dus dat het tijd is om mijn (werk)dag af te sluiten & te genieten van de rust van de avond.

Alleen kan ik die knop in mijn hoofd niet omdraaien of afzetten. Zo werkt het niet met energie.

Je hebt altijd een keuze om hierin mee te gaan & je planning hierop af te stemmen of je ertegen te verzetten.

Gelukkig heb ik de luxe om mijn planning zelf te kunnen bepalen. Dus voor mij liever geen vroege afspraken of ontbijtmeetings 😉 Wat niet wil zeggen dat er ik niet aan deelneem als ik voel dat ik erbij "moet" zijn.

Al weet ik heel goed dat dit niet bij iedereen het geval is. Ook als dit voor jou niet 100% lukt, zou je wel al eens kunnen gaan kijken, hoe je deze bv toch al 10 of 20% op jouw basisenergie kan afstemmen.

Zoals je in bovenstaande afbeelding zit, is 5 aarde een heel speciale verschijningsvorm binnen Nine Star Ki. Deze heeft geen specifiek moment van de dag waarop deze actief is. Het is ook geen overgangsfase zoals 2 & 8 aarde dit wel zijn. Eigenlijk kan dit element heel de dag actief zijn. Vandaar ook dat balans voor 5 aarde mensen zo belangrijk is.

En ben ik natuurlijk heel benieuwd wanneer jij jouw energieboost hebt tijdens je dag.
Komt deze overeen met jouw blauwdruk?
Of zit daar toch een verschil op?

Helemaal zonder oordeel....
Jij bent uniek!

Misschien is het wel fijn om hiermee te gaan experimenteren & dit voor jezelf bij te houden.
Wie weet ontdek je zo wel een patroon...

Laat het me gerust weten in de comments.PS: Deze cyclus van de zon is trouwens de cyclus die mannen elke dag doorlopen. De vrouwelijk cyclus duurt iets langer & loopt gelijk met jouw menstruatie of de maancyclus die 28 dagen duurt. Deze heeft zeker ook invloed op jouw energie afhankelijk van in welke fase je je bevindt. Dus zeker ook iets om mee in je experiment op te nemen.

PS 2: Deze info is niet bedoeld om je allerlei excuses te geven om iets wel of niet te doen! Soms zijn er deadlines om te respecteren, kan je een afspraak niet op een ander moment inplannen, ... Blijf ook op die momenten luisteren naar je lichaam & wees mild voor jezelf.

misschien heb je ook nog interesse in

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Vraag hier jouw gratis energetische blauwdruk

én ontdek de sleutel naar jouw ideale leven waarvoor jij geboren bent!

>