19 april 2021

Nine Star Ki

In deze blog deel ik graag welke inzichten ik kreeg bij het lezen van mijn Nine Star Ki profiel. Voor mij was dit immers het ontbrekende puzzelstukje bij mijn zoektocht naar mezelf.


Mijn Nine Star Ki Profiel is dus 6 metaal 6 metaal 5 aarde.6 metaal

6 metaal

Dubbel 6 metaal dus dubbel zoveel mannelijke of vader energie. Deze zorgt voor veel controle, structuur, hard werken, focus, duidelijkheid, perfectionisme, gelijkwaardigheid, rechtvaardigheid, verantwoordelijkheid.


Check, check, check.... was dit niet de reden van mijn crash? Ja en neen. Oké, er is nog nooit iemand gestorven van hard werken & dat is iets wat ik in de jaren voor mijn crash zeker gedaan heb.

Mijn to do's kwamen steevast voor ontspanning & me-time. En ja, ik heb ook graag dat alles loopt zoals ik het wil & liefst perfect zoals ik het in mijn hoofd heb.


Toch was er iets anders dat uiteindelijk de doorslag gaf. Ik had mezelf in mijn job compleet overbodig gemaakt. Ik bracht hele dagen door op social media & probeerde vooral te doen alsof ik het druk druk druk had. Dit zorgde ervoor dat ik me uiteindelijk totaal waardeloos voelde in mijn job & ook in mijn leven. Want beide hangen voor een groot deel samen. Het kostte me steeds meer moeite om nog naar mijn werk te fietsen tot ik er uiteindelijk gewoon niet meer geraakte….

Nu is werken in loondienst sowieso zeer lastig voor 6 metaal mensen omdat voor hen iedereen gelijk is. Hierdoor hebben ze het best lastig met hiërarchie of mensen die hen vertellen wat ze moeten doen. Het woordje "moeten" alleen al, doet mijn tenen krullen. 


Bovendien zijn ze heel ondernemend & beschikken ze over een natuurlijk leiderschap. Wanneer niemand de leiding neemt, doen zij, op een heel natuurlijke manier zonder erbij na te denken. Wat ook best veel druk op hun schouders kan leggen.

Opnieuw check, check, want werken in loondienst ging altijd goed.... zolang ik mijn eigen ding mocht doen. Werd deze vrijheid me ontnomen, dan ging ik heel tegendraads doen & was ik ook meestal heel snel weg. Dit zorgde voor een heel hobbelig parcours & veel verschillende werkgevers 😉

Al bleef ik in sommige jobs toch iets te lang te hangen. Zeker in mijn laatste job....

Dit bevestigde ook mijn gevoel dat ik na mijn crash absoluut niet terug in loondienst wou werken & het nu echt tijd was om mijn eigen onderneming in de wereld te zetten. Dit sluimerde al veel langer. Toch was er iets in mij dat me nog tegenhield omdat ik ook wel wat financiële zekerheid & liefst een mooie buffer nodig heb. Dit hield me dus heel lang in een gouden kooi. Al heb uiteindelijk je nergens echt 100% zekerheid.

Daarnaast zijn deze mensen ook het meest spirituele & gevoelige.... tenminste als je door hun harde (metalen) pantser door kan breken. Want om hen echt te leren kennen & waarderen, zal je wel wat moeite moeten doen. Metalen ontstaan immers ook diep in de aarde & komen niet zomaar naar de oppervlakte.

En ja, ook ik heb heel wat moeite moeten doen om dat harde pantser te laten smelten & deze kant van mijzelf te laten zien. Heel lang heb ik deze kant van mezelf willen wegsteken & ontkennen... alleen werkt dit zo niet. Wanneer je één kant van jezelf ontkent, ontken je eigenlijk gewoon jezelf. Ondertussen heb ik geaccepteerd dat ook deze kant bij mij hoort & ik deze mag beleven op een manier die bij past en goed voelt voor mij. 


Spiritualiteit kan je immers op heel veel verschillende manier beleven. Voor mij werkt dit nog altijd best met 2 voeten stevig op de grond5 aarde

5 aarde

5 aarde is een heel speciale verschijningsvorm binnen Nine Star Ki. Het is het balanscentrum al wil dit zeker niet zeggen dat ze altijd in balans zijn 😉 Ze zijn er wel constant naar op zoek omdat hun leven vaak uit hoge pieken & diepe dalen bestaat.


Zeker ook omdat ze overal mogelijkheden in zien & heel zelfverzekerd blijven doorgaan, ook als anderen het al lang zouden opgegeven hebben.

Alles wat ze doen, doen ze vanuit de intentie dat hen wel zal lukken. Mislukken staat immers niet in hun woordenboek. Wat ik zeker ook heel erg bij mezelf herken. Anders zou ik nu niet doen wat ik aan het doen ben & ook steeds blijven doorgaan. Opgeven staat immers ook niet in mijn woordenboek.


En als het toch eens mislukt, wat zeker altijd kan, hebben ze zoveel veerkracht dat ze snel terug recht krabbelen & weer nieuwe mogelijkheden ontdekken.Hoe zorgde dit voor meer inzicht?

Dit is slechts een greep uit de kwaliteiten & ook de valkuilen van beide getallen. Want er zijn er natuurlijk nog veel meer. Alleen zou het me voor nu iets te ver leiden...


Zoals je hierboven kan lezen koppel ik bepaalde gebeurtenissen of ervaringen in mijn leven aan bepaalde eigenschappen van de elementen. De combinatie van beiden, zorgen er immers voor dat ik inzicht krijg in waarom iets in het verleden goed of fout liep. Zo weet ik hoe ik dit in de toekomst (anders) kan aanpakken.


Je kan immers uit elke situatie iets leren. Soms zie je pas veel later waarom die situatie op je pad kwam & welke les je eruit te leren had.  En als je die toen niet geleerd hebt, blijft deze les terugkomen tot het moment dat je alles geïntegreerd & embodied hebt.


Al is dit zeker geen excuus om iets wel of niet te doen! Want het is maar al te makkelijk om te zeggen dat je dit of dat niet mag doen omdat het zo in je blauwdruk zit. Dat is bullshit!


Uiteindelijk is het altijd belangrijk om steeds je gevoel te blijven volgen. Als iets niet goed voelt, ook zou je dit volgens jouw blauwdruk wil moeten doen, dan voelt het niet goed, punt. Het heeft geen zin om zoiets te gaan forceren. Dan voelt het als hard werken ipv moeiteloosheid & daar wordt uiteindelijk niemand echt gelukkig van.


Ben jij ook benieuwd naar de inzichten die jouw Nine Star Ki profiel je kan geven? Jouw basisenergie volgens Nine Star Ki 

zodat jij kan leven & ondernemen vanuit jouw innerlijke kracht.

In dit gratis eBook ontdek je:

  • algemene uitleg over Nine Star Ki & de 9 verschijningsvormen. 
  • jouw unieke routekaart, jouw gebruiksaanwijzing waarmee jij geboren bent & die je kan gebruiken bij alles wat je doet in jouw leven & onderneming.
  • wie je werkelijk bent, jouw eigenschappen, talenten, kwaliteiten, uitdagingen, behoeften én jouw unieke plan voor dit leven.
Gratis eBook basisenergie_

Geef een reactie

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>