21 december 2021

Nine Star Ki

Met de winterzonnewende of winter solstice op 21 december 2021 bevinden we ons in de meeste donkere periode van het jaar. Het is is de meest kortste dag & langste nacht van het jaar. Er hangt dan ook een hele bijzondere yin energie in de lucht.


Als ik door het raam naar buiten kijk, zie ik hoe de zon met een rode gloed opkomt 🌅 terwijl de maan 🌕 nog steeds zichtbaar is. Ze is nog niet helemaal klaar om ons al te verlaten.


Het zorgt voor een feeëriek zicht waar ik uren naar kan kijken.


Deze yinne, naar binnen gerichte energie nodigt je dan ook om naar binnen te keren.

Binnen in de warmte & het licht van je huis nu het buiten koud & donker is.

Evengoed binnen in jezelf om de afgelopen periode te overlopen. Om de balans op te maken van wat goed ging & wat er anders kon.


Dit helpt je om datgene los te laten wat geen waarde meer heeft in jouw leven. Afscheid nemen & loslaten zodat er ruimte is om nieuwe zaadjes te plantjes. Ruimte voor nieuwe ideeën & projecten om uit te werken wanneer jij er klaar voor bent.


We keren immers na een periode van duisternis (yin) terug naar het licht (yang) ☯️

Vanaf nu worden de dagen terug langer & warmer. De natuur volgt hiervoor haar eigen proces. Een proces dat je niet forceren.


Net zoals jij jouw proces niet mag forceren.


Iets wat ik dit jaar heel sterk heb mogen ervaren. Ik heb dan ook mijn tijd genomen om echt naar binnen te keren & te gaan voelen waar ik nog kan loslaten & waar ik mijn aandacht aan wil geven. Dit voel ik steeds beter & wordt me ook telkens opnieuw gespiegeld. Toch voelt het met momenten nog redelijk beangstigend om het ook effectief met de wereld te delen. Ook dit is een proces waar ik nog even mijn tijd voor ga nemen...


Angst is immers een emotie die in deze periode naar boven kan komen. Je weet wel wat je loslaat, maar niet wat ervoor in de plaats komt. Het voelt onveilig om je volledig over te geven & te vertrouwen dat alles helemaal op zijn plaats zal vallen. Angst & immers de tegenhanger van vertrouwen.


Toch weten we allemaal dat er na deze donkere periode weer stillaan meer licht zal komen. Net zoals er elke morgen weer een nieuwe dag aanbreekt. Ook de natuur komt terug tot leven, ook al ziet ze er nu redelijk dood uit.


Hetzelfde geld voor alle projecten & plannen. Ook al lijkt dat er aan de buitenkant weinig gebeurt... Geloof me aan de binnenkant gebeurt er heel wat. Daar gebeurt immers het meest belangrijke “werk”. Dat is niet altijd zichtbaar hier op Social Media of voor anderen.


Toch voel ik dat ik de laatste maanden heel wat stappen gezet heb die me dichter brengen bij wie ik werkelijk ben, bij mijn doelen & dromen.


Dus daar ga ik in deze periode nog extra tijd & ruimte voor maken.


Geniet van de magische energie van deze winterzonnewende ✨


Jouw basisenergie volgens Nine Star Ki 

zodat jij kan leven & ondernemen vanuit jouw innerlijke kracht.

In dit gratis eBook ontdek je:

  • algemene uitleg over Nine Star Ki & de 9 verschijningsvormen. 
  • jouw unieke routekaart, jouw gebruiksaanwijzing waarmee jij geboren bent & die je kan gebruiken bij alles wat je doet in jouw leven & onderneming.
  • wie je werkelijk bent, jouw eigenschappen, talenten, kwaliteiten, uitdagingen, behoeften én jouw unieke plan voor dit leven.
Gratis eBook basisenergie_

Geef een reactie

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>