Zelfzorg met essentiële oliën - Liesbet Selleslags

Zelfzorg met essentiële oliën

Zelfzorg met essentiële oliën is voor mij de perfecte combinatie tijdens mijn me-time momenten. De momenten die ik tijdens mijn dag neem om mezelf te verwennen & tegelijk dicht bij mezelf te blijven. 

Het zijn geconcentreerde natuurlijke aromatische vloeistoffen die verkregen worden uit planten (vruchten, zaden, schors, wortels, bladeren, hars, bloemen,....). Ze bevatten het natuurlijke immuunsysteem & de bescherming van de plant.

Ze ondersteunen je op fysiek, emotioneel & mentaal vlak. Dit komt doordat elke olie heel veel verschillende krachtige eigenschappen heeft die je op al deze vlakken op een natuurlijke manier kunnen ondersteunen. Er is een olie voor alles, zeg maar.

Denk maar aan:

 • Lavendel als je tot rust wil komen
 • Pepermunt om je een oppepper te geven
 • Lemon die je helpt om vastplakkende emoties los te laten
 • Frankincense die aardend werkt
 • Orange die je levenslust & zelfbewustzijn ondersteunt
 • Copaiba die je helpt in het hier & nu te blijven
 • ....

Bovendien kan je essentiële oliën op 3 manieren gebruiken:

 • in de diffuser zodat ook de ruimte heerlijk ruikt
 • lokaal op je huid door deze toe te voegen aan een plantaardige draagolie of je verzorgingsproducten
 • inwendig (Let op! niet elke essentiële olie is hiervoor geschikt)

Ik gebruik zelf heel de dag door essentiële oliën op één van deze manieren. Want eigenlijk maakt de manier waarop je deze gebruikt niet zo heel veel uit. Ze komen sowieso in jouw lichaam op die plaats die op dat moment ondersteuning nodig heeft, terecht.

Dit maakt dat ze juist heel makkelijk te gebruiken zijn & je heel snel resultaat ervaart.

Welke olie ik gebruik hangt af van wat ik op dat moment nodig heb. Hiervoor luister ik naar mijn lichaam, want dit geeft vanzelf aan welke olie ik op dat moment nodig heb. Mijn lichaam is ook hier mijn kompas. 

Let op:

 • Gebruik enkel 100% pure, onverdunde essentiële olie die geschikt is voor therapeutisch gebruik.
 • Drink voldoende water om vrijgekomen afvalstoffen uit je lichaam te verwijderen..

Wil je graag ervaren hoe jij zelfzorg met essentiële oliën kan combineren in jouw dagelijkse leven? Reserveer een gratis kennismakingsgesprek in mijn agenda zodat ik je alvast enkele extra tips kan geven. 

Liesbet Selleslags
 

Dagelijkse zelfzorg & zelfliefde momenten helpen je om het contact met je lichaam & jezelf te herstellen. Ze nodigen je uit om te vertrouwen op & te luisteren naar de signalen die je lichaam je geeft. Op jouw gevoel & intuïtie die je nooit in de steek laten.

>