Ik leefde lange tijd op automatische piloot. Ik deed wat er van mij verwacht werd. Ik ging studeren en vond al vrij snel werk. Want stilzitten & niks doen was niet aan mij besteed. Na mijn eerste job volgden nog vele andere jobs. Ik begon steeds met heel veel energie & goesting aan een nieuwe uitdaging, toch raakte ik er elke keer ook weer even snel op uitgekeken. Je kan op ze'n minst spreken van een zeer hobbelig parcours.


Toch bleef ik in mijn laatste job iets te lang hangen. Ik voelde me er al even niet meer goed, had geen uitdaging meer & verveelde me steendood. Hierdoor zonderde ik me steeds meer af & voelde ik alle energie uit me wegvloeien. 


Ook voor hobby's & een sociaal leven had ik geen energie & ruimte meer. Logisch dat ik ook geen kracht had om deze gouden kooi te verlaten. 

De crash kon niet uitblijven

Mijn lichaam ging steeds harder schreeuwen want ik luisterde al lang niet meer naar een verkoudheid of aanslepende sinusitisproblemen. Het riep mij uiteindelijke letterlijk een halt toe in de vorm van een bore-out & bijhorende darmproblemen


Al had het evengoed een burn-out of opstoot van mijn Graves (auto-immuunziekte van de schildklier waardoor deze te snel werkt) kunnen zijn. Gelukkig was dit laatste niet het geval. Zowel mijn voeding als mijn natuurlijke levensstijl zorgen ervoor dat deze in balans blijft.

Ik kon letterlijk niet meer vooruit & sleepte me door de dagen. Ik wist niet meer wie ik was & wat ik echt nodig had. Mijn zelfvertrouwen was helemaal verdwenen. Ik zat compleet vast in mezelf & bleef maar in cirkeltjes draaien. Zonder enig idee hoe ik hier verandering in kon brengen.

De zoektocht naar mezelf


Ik wou vooruit want stilzitten zit gewoon niet in mijn natuur. Toch dacht mijn lichaam hier anders over. Het had tijd nodig om te herstellen van al die jaren roofbouw die ik had gepleegd. Ik had de signalen te lang genegeerd. Dat zet je niet even recht in enkele weken of maanden. 


Neen, het werd een proces van jaren waarin ik opnieuw leerde luisteren naar & vertrouwen op mijn lichaam. Dans, beweging, yin yoga, pure essentiële oliën & Nine Star Ki hebben mij geholpen om het contact met mezelf & mijn lichaam te herstellen. Want mijn lichaam weet onbewust wat goed voor mij is. Ook al denkt mijn hoofd hier vaak anders over. Je weet wel, die verdomde stemmetjes 😉


Het werd een mooie reis naar binnen, om terug op te zoek te gaan naar wie ik echt ben, naar mijn energetische blauwdruk & kracht. Dit heeft mij geholpen om me gelukkiger & beter in mijn vel te voelen zodat ik gezond & krachtig in het leven kan staan.


Verlang jij ook naar een natuurlijk leven vanuit jouw energetische blauwdruk & kracht.? 


Als creatieve generalist verbind ik mij momenteel met volgende freelance-opdrachten:

  • medewerker technische ondersteuning bij Linda Nuyts
  • vrijwilliger bij OC De Witte Merel / Uit in Lint
>