31 oktober 2022

Cyclisch leven

31 oktober 2022

Cyclisch leven

In deze laatste dagen van oktober & de eerste dagen van november is de grens tussen bewust, onze fysieke realiteit, & onbewust, de andere realiteiten, heel dun. Dit heeft alles te maken met Halloween, Samhain (Keltisch nieuwjaar), Dag van de doden (Dia de Muertos), Allerheiligen & Allerzielen. Feest- & gedenkdagen waarbij het binnenhalen van de oogst wordt gevierd & die verbonden zijn met het herdenken & eren van overleden dierbaren.


Cyclisch gezien valt 31 oktober precies tussen de herfst equinox & de winter solstice. De transitie, een overgangsmoment naar de donkere wintermaanden die gaan komen. Een periode waarin we nog meer naar binnen keren & ook de natuur zichtbaar verder afsterft. We worden geconfronteerd met onze donkere innerlijke wereld & de eindeloosheid van het leven. 


De focus gaat van van buiten naar binnen, van leven naar dood.


Al zal er tegelijk verborgen onder de grond weer leven sluimeren, veilig in de schoot van Moeder Aarde, om straks in de lente in het licht opnieuw geboren te worden. Dit is nu eenmaal de cyclus van het leven.Halloween 

Halloween betekent eigenlijk All Hallows Eve, de avond voor Samhain & Allerheiligen. Dit feest wordt traditioneel gevierd in Ierland, het Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten & Canada. Ondertussen is het ook populair in andere delen in de wereld.  


Huizen worden versierd met pompoenen, spoken & skeletten, kaarsen worden ontstoken, mensen verkleden zich & dragen maskers, .... Kortom er wordt een griezelige, horror sfeer gecreëerd. Alhoewel dit feest meer & meer een commerciële insteek heeft, is het in oorsprong te herleiden tot Samhain.Samhain

Samhain is het Keltisch nieuwjaarsfeest waar het einde van het oogstseizoen & het begin van de donkere wintermaanden wordt gevierd. Het feest begint om de vooravond van 31 oktober & loopt door op 1 november.


Dit feest is verbonden met de seizoenwissel & de cyclus van het leven. Tijdens deze periode bereidt de natuur zich voor op een nieuw begin. Dit is dan ook het geschikte moment om terug te blikken op het verleden, oude dingen los te laten & voorbereidingen te treffen voor je toekomst. 


Op deze dag werden ook de doden vereert. Hun gunsten hadden immers mee gezorgd voor een goede oogst. Om hun dankbaarheid te uiten, brachten ze offers, zetten kaarsen voor de ramen & op de graven. Ze geloofden dat de gestorven geesten zouden terugkeren onder de levenden & wilden hen de weg naar huis wijzen. Om de boze geesten af te schrikken, droegen ze maskers.


Zij geloven dat de sluier tussen de wereld van de levenden & de wereld van de doden het dunst is. Dag van de Doden

In Mexico vieren ze in deze periode Dia de Muertos, dag van de dood. Dit is een groot feest, een festival om de doden te vieren waarop ze zich een heel jaar voorbereiden.


In de periode ervoor versieren ze de graven van hun dierbaren & strooien geurige oranje bloemblaadjes. Ook bouwen ze kleurrijke altaren in hun huis & op het kerkhof die ze ze versieren bloemblaadjes & doodskoppen. Zowel op de graven als de altaren wordt er voedsel & drank geofferd. Allerheiligen & Allerzielen

Deze feestdagen hebben een Katholieke oorsprong waarbij op 1 november de heiligen wordt herdacht & men op 2 november stilstaat bij overleden dierbaren. De dagen ervoor worden de graven schoon gemaakt & versiert met bv chrysanten. Hiermee wordt aan de overledenen het eeuwige leven gewenst. Chrysanten geven ons rust & hoop in moeilijke tijden. Hoe ga jij om met verlies?

Elke land, elke cultuur gaat op een andere manier om met verlies & de dood. Ook de overleden dierbaren worden op een andere manier herdacht & geëerd. De manier waarop jij hiermee omgaat, wordt mee bepaald door je omgeving & zit ook vervat in jouw unieke blauwdruk.


Er bestaat geen goede of slechte manier. Er is enkel jouw manier.


Het is dan ook niet slecht om even stil te staan met hoe jij omgaat met verlies. 

Waar hou jij (onbewust) verlies vast in je lichaam?

Wat hou je tegen om dit los te laten?

Wat zou het je brengen als je dit zou loslaten?Stilstaan bij de eindigheid

Deze periode laat je stilstaan bij de eindigheid van je leven. Iets wat voor velen heel confronterend kan aanvoelen of angst (voor de dood) kan oproepen. Zeker wanneer je beseft dat de plek waar jij je momenteel bevindt, niet helemaal is waar jij gehoopt had. 


Tegelijk draagt deze periode heel wat mogelijkheden met zich mee.


De dood als ultieme transformatie


Om iets nieuws te beginnen, dien je immers eerst het oude af te sluiten. Je dient als het ware ruimte te creëren voor het nieuwe om te kunnen ontstaan. Ruimte op fysiek, mentaal, emotioneel & energetisch vlak.


Daarvoor dien je los te laten wat geen waarde meer heeft & jouw belemmert in je leven, op welk vlak dan ook. Dit is dan ook het ideale moment om te bepalen & je voor te bereiden op wat je in de winter allemaal gaat doen. Hoe kom jij die periode door? Wat wens je te leren? Wat wil je overdenken? Wat wil je nog loslaten? En hoe kan je je hierop voorbereiden?


Terugkeren naar jouw essentie, jouw unieke kwaliteiten die diep verborgen liggen in je innerlijke wereld.


Laat je hierbij ondersteunen door de energie van deze periode. Zeker nu de grenzen tussen bewust & onbewust heel dun zijn.


Uiteraard kunnen ook essentiële oliën zoals R.C. (loslaten van verlies),, Mirre (spiritueel bewustzijn) & Frankincense (de olie van de waarheid) je hierbij extra ondersteunen.Wil je hier graag meer over weten? Plan even een virtueel tasje thee in mijn agenda zodat ik je op weg kan zetten. 


Gratis ebook

Aroma Affirmaties

om jouw buitengewoon magisch leven te creëren.


In dit gratis eBook ontdek je:

  • één van mijn geheime wapens die mij heeft geholpen (& me nog steeds helpt) om mijn angsten & beperkende overtuigingen te overwinnen
  • hoe je geuren bewust kan inzetten om verandering te brengen in jouw leven
  • mijn top 12 essentiële oliën die elke vrouw in huis zou moeten hebben

Dit is zo'n magische & krachtige tool!


Geef een reactie

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>