17 november 2022

Zelfzorg

17 november 2022

Zelfzorg

Ja, het is meer weer gelukt. Ik heb mezelf een beetje extra rust gemanifesteerd, nl in de vorm van een keelontsteking.


Het was al even duidelijk dat mijn lichaam extra rust nodig had.  

Maar blijkbaar heb ik het nog steeds niet helemaal geleerd om tijdig te luisteren naar de signalen van mijn lichaam.

Tja, dan zorgt mijn lichaam er uiteindelijk wel voor dat ik niet anders kan dan ernaar te luisteren.

Want natuurlijk komt die keelontsteking er niet zomaar…

De keel staat voor creatieve expressie van datgene wat er in je leeft.

 
Het is letterlijk de verbinding tussen jouw hoofd & hart (& buik).


Vanuit de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM) is je keel verbonden met je hart (vuur) & longen (metaal) gezien deze meridianen zich ter hoogte van je keel & schouders bevinden.

Wanneer jij niet helemaal vorm kan geven aan waarvoor jouw ziel hier op aarde is, treed hier een blokkade op.


Altijd, zonder dat je daarvoor iets extra hoeft te doen. 


Het is een liefdevolle herinnering van je lichaam dat je bent afgeweken van je pad.
Het nodigt je uit om terug te keren naar jouw unieke pad.
Elke keer opnieuw op een diepere laag.

Zo is dit ook nu weer het geval voor mij.

Deze keelontsteking doet me ook weer terugdenken aan een situatie van ongeveer 5,5 jaar geleden.

Het moment waarop ik gecrasht ben omwille van een bore-out & die ook begon met een - op het eerste zicht - onschuldige keelontsteking. Wat begon met enkele dagen ziekteverlof, groeide uit tot een veel langere periode waar ik zoveel over mezelf leerde. 

Voor deze crash bevond ik me in een werksituatie waaruit ik helemaal geen voldoening meer haalde. Ik voelde me er niet gezien, gehoord, kon mijn kwaliteiten niet inzetten op de manier die ik wou én verveelde me er letterlijk steendood. Ook al haalde ik dit er regelmatig aan bij mijn leidinggevende, toch veranderde er niets. 


Ik moest geduld hebben....

Tot mijn lichaam niet anders meer kon dan er een einde aan te maken. Het nam de beslissing voor mij. Ook al wist ik (& mijn hoofd) eigenlijk al veel langer dat ik er niet meer op mijn plek zat. Toch had ik zelf niet meer de kracht & de moed om iets aan die situatie te veranderen & eruit te stappen. 


Ik zat gevangen in een gouden kooi die me niet gelukkig maakte. 

Ondertussen weet ik dat het voor mij belangrijk is om zinvol bezig te zijn in een omgeving waar ik de nodige vrijheid krijg. Dat blijkt immers ook uit mijn energetische blauwdruk.

En toch lijkt dezelfde situatie zich weer opnieuw te herhalen in de halftijdse job die ik gestart ben om extra financiële zekerheid in te bouwen. Ook al was er van in het begin een stemmetje dat me aangaf dat dit niet mijn pad was. Toch overwon de nood aan veiligheid & negeerde ik de signalen.


Waardoor mijn lichaam ook nu weer aangeeft dat het zo niet verder kan. Voorlopig nog in de vorm van een keelontsteking & dit wil ik uiteraard ook zo graag houden.


Ik zie het wederom als een uitnodiging om terug te keren naar mijn unieke pad dat ik al even op een zijspoor aan het bewandelen ben & nu echt meer centraal mag komen. Want dit pad geeft me zoveel energie & maakt me intens gelukkig. 


Het zorgt ervoor dat ik mijn unieke kwaliteiten & talenten kan inzetten om andere vrouwen te helpen om hun buitengewoon magisch leven te creëren waardoor ik dit tegelijk ook voor mezelf kan creëren.


Samen kunnen we immers zoveel meer.


Jouw lichaam wijst je de weg.

Je hoeft er alleen maar naar te luisteren.


En ja, ook voor mij is dit wederom een mooie reminder om regelmatig naar terug te keren. Want ook al zou ik het ondertussen toch al wel moeten weten, toch lijk ik het af & toe toch ook weer even te vergeten.


Want als ik een keelontsteking kan manifesteren, kan ik om het even wat manifesteren.


Net zoals jij dat ook kan!


Jouw grootste potentieel

Gratis Ebook

Voor vrouwen die voelen dat er meer mogelijk is in hun leven & verlangen naar meer vervulling, vrijheid & succes in hun leven. Dit is de sleutel om te kunnen zijn wie je bent & voluit te leven zoals dat voor jou is bedoeld!


Dankzij dit Ebook heb jij:

  • Formule om je grootste potentieel te berekenen op basis van je geboortedatum 
  • Inzicht in je grootste potentieel 
  • Inzicht in je grootste behoefte & unieke eigenschappen
  • Eerste stappen gezet naar zelfacceptatie zodat jij kan zijn wie je bent 
Ebook jouw grootste potentieel


Geef een reactie

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>