8 februari 2022

Jaarenergie, Nine Star Ki

8 februari 2022

Jaarenergie, Nine Star Ki

De jaarenergie van 2022 staat volgens Nine Star Ki in het 5 aarde jaar. Een jaar waarin alles draait rond balans, (zelf)vertrouwen & thuiskomen in jouw centrum.


Elk jaar heeft net als elke maand een heel andere energie. Deze verschuift telkens begin februari, de start van de lente volgens de Chinese astrologie.


Dit jaar zijn we aangekomen in het 5 aarde jaar.


Het jaar waarin alle elementen weer thuiskomen in hun eigen huis na een reis van negen jaar door andere huizen. Net zoals jij terug thuiskomt na een lange vakantie op een andere plek ergens in de wereld.


Tegelijk wil dit ook zeggen dat elk huis gedurende een gans jaar het bezoek kreeg van een ander element. Aangezien elk element specifieke behoeften, talenten, kwaliteiten & uitdagingen heeft, kan je hiervan stukjes terugvinden in jouw huis. Ook deze hebben een invloed op jou. Van sommige zal je gelukkig worden & krijg je energie. Terwijl anderen een uitdaging zullen vormen & je energie kosten..


5 aarde is het balanscentrum binnen de Ba Gua of het magische vierkant waarmee Nine Star Ki werkt. Ze is constant op zoek naar balans zowel in zichzelf als erbuiten. Balans tussen vrouwelijke & mannelijke energie, rust & actie, nacht & dag, eb & vloed, zwart & wit, introvert & extravert, Yin & Yang, ... Maar ook tussen geven & ontvangen, zorgen voor jezelf & voor anderen.


Aangezien alles constant in beweging is, is die balans vaak ver te zoeken.

Bovendien heb je beide nodig in je leven. Je hebt zowel Yin als Yang nodig in jouw leven.

Het is dus het een constante evenwichtsoefening om die balans te behouden.


Eens je de balans hebt gevonden, ben je ze zo weer kwijt.


Zorgen voor jezelf is immers de basis om ook voor anderen te kunnen zorgen. Dit is alleszins één van de uitdagingen van het aarde element. Vaak vanuit angst dat de andere je dan egoïstisch gaan vinden. In egoïstisch zit niet voor niets het woord ego, want daar komen de stemmetjes ook vandaan. Jouw ego houdt niet zo van afwijzing & wil je hiervoor behoeden. Zorg er dan ook voor dat je jezelf niet gaat afwijzen door jezelf niet te geven wat je écht nodig hebt.Autoriteit & leiderschap

5 aarde is best een autoriteit. Het staat niet voor niets in het centrum met alle andere elementen eromheen. Het pikt alles op van die elementen die hem omringen. Net zoals ook jij alles oppikt van wat er rondom je gebeurt, zowel zichtbaar als onzichtbaar, bewust of onbewust.


Al te vaak laten we ons hierdoor beïnvloeden, we geven onze innerlijke autoriteit, onze innerlijke kracht weg aan anderen. Terwijl er in jou een ongelooflijke innerlijke autoriteit & kracht schuilt. Eentje die exact weet wat jij écht nodig hebt!


Beide hoeven het uiteraard niet altijd met elkaar eens te zijn. Dat is iets wat we de afgelopen periode meermaals hebben mogen ervaren. Er werden ons allerlei verplichtingen & beperkingen opgelegd van buitenaf. Daar vonden we allemaal wel iets van. Sommigen gingen deze opvolgen omdat het hen werd opgelegd, van hen verlangd werd & ze niet wilden dealen met de gevolgen als ze niet gehoorzaamden. Terwijl anderen juist gingen luisteren naar hun innerlijke autoriteit & deden wat voor hen juist voelde. Dit was dan ook vaak het tegenovergestelde van wat er van hen verwacht werd. De gevolgen namen ze er gewoon bij.


Durf tegen de stroom in te zwemmen!


Hiervoor is het nodige (zelf)vertrouwen nodig. Weer zo'n thema dat bij het aarde element hoort. De aarde die er altijd voor ons is & voor ons zorgt. Altijd, onvoorwaardelijk!


Durf te vertrouwen op jouw innerlijke autoriteit, jouw innerlijke kracht, jouw innerlijke stem, jouw intuïtie wat anderen ook zeggen & wat de gevolgen ook zijn. Onvoorwaardelijk!


Het is jouw leven & jouw waarheid!


Alleen jij weet wat goed voor je is! Het is dus een uitnodiging om weer leiding te gaan nemen over jouw leven. 5 aarde is niet voor niets een natuurlijk leider. Alleen hebben we dit leiderschap vaak uit handen gegeven aan mensen & organisaties die deze leiding niet verdienden. Dit jouw vertrouwen niet verdienden & er misbruik van hebben gemaakt.


Dit zorgde er alleen voor dat jij nog verder van jezelf weg bent gegaan. Dat jij niet meer durfde te vertrouwen op jezelf, jouw intuïtie, op wat jij echt nodig hebt.


Het is dus alleszins een mooie uitnodiging om dat leiderschap over jouw leven terug zelf in handen te nemen & om dicht bij jouw ware essentie te blijven.Waar ben jij nog niet in balans met jezelf?

Die balans is voor iedereen anders. Iedereen doorloopt immers een heel eigen proces. Een natuurlijk proces dat je niet kan forceren. Ook dit vraagt weer vertrouwen.


Toch kan je gaan kijken waar jij nog compromissen sluit in je leven waardoor jij jezelf tekort doet. Waar geef jij jezelf nog niet wat jij echt nodig hebt?


Welke brokstukken liggen er nog na de doortocht van 7 & 6 metaal in jouw huis?

Wat mag jij nog aandacht geven, opruimen, loslaten & transformeren. 


Ook dit is een uitnodiging die jij dit jaar zal krijgen.


Niets is altijd helemaal in balans 


Aangezien alles constant in beweging is, zal het nooit helemaal in balans kunnen zijn. 


Deze beweging zorgt ervoor dat jij kan terugkeren naar jouw centrum, jouw ware essentie. 

Ze zorgt ervoor dat jij persoonlijke vrijheid kan ervaren & ook anderen hierin kan ontmoeten.Thuiskomen in jouw centrum

Dit jaar draait alles over het thuiskomen bij & in jezelf. Het is een jaar om terug te keren naar jouw centrum, jouw basis, jouw fundament. Hoe steviger dit fundament is, hoe beter jij er kan zijn voor jezelf & voor anderen.


Net zoals een huis heb ook jij immers een stevig fundament nodig om jouw plek in te nemen, om in jouw kracht te gaan & blijven staan. Zo blijf je ook staan wanneer je te maken krijgt met tegenkanting of reacties op wat jij doet, op de keuzes die jij maakt. Wanneer ze écht vanuit jezelf komen, zullen deze reacties je niet snel omver blazen. Je blijft staan, ongeacht wat er in je omgeving gebeurt.


Dit kan best confronterend zijn. Zeker als je in het verleden bepaalde confrontaties uit de weg bent gegaan & nog wat opruimwerk hebt te doen. Het opruimen van de brokstukken maakt de weg vrij naar jouw innerlijke kracht & ware essentie.


Dit zorgt ervoor dat jij altijd kan zijn wie je echt bent. In elke situatie, bij elke persoon, ...

Zo ga je jezelf niet wegcijferen of anders voordoen.

Ga je geen compromissen meer sluiten ten koste van jezelf. 

Daar heeft immers niemand iets aan.


Ook dit vraagt (zelf)vertrouwen.


Vertrouwen in jezelf, ongeacht wat er gebeurt.


Weten wie jij bent & wat jij nodigt is Ki!


Alles begint immers bij jezelf.

Wanneer jij verandert, verandert ook je omgeving.


Dit wordt ongetwijfeld weer een heel boeiend & magisch jaar dat jou zal helpen om (nog meer) te gaan leven & ondernemen vanuit je innerlijke kracht. Ieder op haar unieke manier, vanuit jouw energetische blauwdruk die je meekreeg bij jouw geboorte..


Geniet van deze magische jaarenergie!Heb jij nood aan extra inzichten? Plan een virtueel tasje thee in mijn agenda.


Jouw grootste potentieel

Gratis Ebook

Voor vrouwen die voelen dat er meer mogelijk is in hun leven & verlangen naar meer vervulling, vrijheid & succes in hun leven. Dit is de sleutel om te kunnen zijn wie je bent & voluit te leven zoals dat voor jou is bedoeld!


Dankzij dit Ebook heb jij:

  • Formule om je grootste potentieel te berekenen op basis van je geboortedatum 
  • Inzicht in je grootste potentieel 
  • Inzicht in je grootste behoefte & unieke eigenschappen
  • Eerste stappen gezet naar zelfacceptatie zodat jij kan zijn wie je bent 
Ebook jouw grootste potentieel


Geef een reactie

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>