4 februari 2023

Jaarenergie, Nine Star Ki

4 februari 2023

Jaarenergie, Nine Star Ki

De jaarenergie van 2023 staat volgens Nine Star Ki in 4 hout. Het wordt een jaar waarin alles draait rond verbinding, vernieuwing, groei & overvloed. Dit is het jaar om jouw innerlijke waarheid uit te dragen & te delen met de wereld.

Elk jaar heeft net als elke maand een heel andere energie. Deze verschuift telkens begin februari, de start van de lente volgens de Chinese astrologie.

Dit jaar zijn we aangekomen in het 4 hout jaar. Deze energie zal ons het hele jaar beïnvloeden. Dit wil ook zeggen dat jij deze energie bewust kan gaan inzetten in jouw leven & onderneming.


4 hout is de volwassen versie van het houtelement. Deze heeft de energie van de late lente waar alle zaadjes & planten  al wat steviger geworteld zijn. 


Dit jaar is tevens de start van een reis doorheen de andere elementen om daarna - na 9 jaar - weer thuis te komen bij jezelf. Net zoals je in 2022 na een lange reis weer aankwam in je eigen element. Daar werd je uitgenodigd om thuis te komen bij & in jezelf, wat op sommige momenten best confronterend kon zijn.


Thuiskomen bij jezelf voordat je opnieuw op reis vertrekt.


Bij welk element jij dit jaar een gans jaar zal verblijven, wordt bepaald door jouw energetische blauwdruk. Zo ga ik als 6 metaal op bezoek in het huis van 7 metaal & kan ik de eigenschappen van dit element inzetten om wat meer te genieten van het leven.Verbinding

Bij 4 hout draait alles rond diepe zielsverbinding. Een boom reikt diep met zijn wortels in de aarde & met zijn takken naar de hemel.


Bomen zijn het symbool voor verbinding tussen:

  • hemel & aarde
  • oplossing & probleem
  • jezelf & de ander  

Vandaar dat je dus eerst een gans jaar mocht thuiskomen bij & in jezelf om van daaruit de verbinding met de ander te kunnen aangaan. Zo kan je echt verbinden op zielsniveau via oogcontacten, de spiegels van de ziel.


Daarvoor is het nodig dat jouw wortels stevig in de aarde verankert zijn zodat je stabieler in het leven staat. Dit zorgt ervoor dat je beter kan omgaan & meebewegen met alles wat zich aandient. 


De ware kracht van een boom schuilt in de wortels & niet in de takken. Flexibiliteit

Een boom is constant in beweging. Bij het minste zuchtje wind zie je de takken & bladeren meebewegen zodat deze niet afbreken. 


Dit vraagt de nodige flexibiliteit & aanpassingsvermogen om te kunnen meebewegen met de kracht van de natuur.


Eigenschappen die ook jij kan gebruiken om mee te bewegen met wat zich aandient in jouw leven.


Met al die gedachten die er door je hoofd razen & nooit stil lijken te staan. Of bij het oplossen van mogelijke problemen die zich aandienen tijdens je reis. Weet dat er altijd meerdere oplossingen zijn & er altijd een plan B, C, D, ... is wanneer plan A niet lijkt te werken.


Laat jezelf niet te snel afschrikken of tegenhouden.Creativiteit

Deze oplossingsgerichtheid, vraagt ook de nodige creativiteit & soms ook een beetje (kinderlijke) onschuld. 4 hout zorgt er alleszins voor dat je geen gebrek heb aan ideeën die tot je zullen komen via je gedachten & beelden. Visualisaties & dagdromen zijn dus echt een go to.


Al geldt hierbij wel om slechts 1 idee per keer uit te werken om chaos te voorkomen. Want die chaos zorgt voor uitstelgedrag waardoor uiteindelijk niets wordt afgewerkt. Wat uiteindelijk ook weer voor de nodige frustratie zorgt & daar heeft niemand wat aan.Vernieuwing

De 4 hout energie zorgt voor vernieuwing op alle gebieden in je leven.


Ze brengt een zachte wind van verandering.


Dit is het ideale moment om te gaan (dag)dromen, plannen maken, visualiseren, zaadjes planten & bouwen. Vorig jaar heb je hiervoor de basis, jouw fundament gelegd om de volgende 8 jaren op verder te bouwen. Hoe steviger dit fundament, hoe steviger de constructie die erop volgt.


Zo kan jij dit jaar jouw innerlijke waarheid uitdragen & delen met de wereld. Dit werkt uiteindelijk ook veel beter dan wanneer iemand je vertelt wat je te doen hebt. Jij weet als geen andere aan welke verandering jij wil bijdragen. Daarvoor heb jij alle tools meegekregen in jouw energetische blauwdruk.Groei

Op deze manier kan jij verder groeien & blijven ontwikkelen in de richting van jouw dromen & verlangens. Net zoals voor de bomen, is hiervoor een stevig fundament nodig zodat je niet bij de minste wind of tegenslag omver geblazen wordt.


Want helaas zit niet iedereen hierop te wachten & zal je mensen of situaties tegenkomen die je groei willen beperken. Dit kan ervoor zorgen dat je aan jezelf gaat twijfelen & terug onder de grond kruipen.


Eens jij je kopje boven de grond hebt uitgestoken, wordt dit wel heel lastig. Ik heb nog nooit een boom of plant terug onder de grond zien kruipen. Dus waarom zou jij dat wel doen?


Zodra een boom of plant een obstakel, tegenkomt, zoekt deze een manier om errond, eronder of erover te groeien. Ze passen hun oorspronkelijke plannen bij zodat ze wel werken in de huidige situatie. 


Dit is ook de weg die jij mag gaan bewandelen. Door in beweging te blijven, ga je vanzelf nieuwe mogelijkheden & paden ontdekken om te bewandelen.


Groei gebeurt nooit rechtlijnig.Overvloed

Op deze manier creëer je overvloed op alle gebieden in jouw leven. Een overvloed aan ideeën, mogelijkheden, oplossingen zorgen uiteindelijk ook voor overvloed op andere vlakken. Zorg ervoor dat je jouw tijd & energie goed investeert om deze overvloed te laten groeien.


Aangezien je nog maar pas begonnen bent aan je reis & we nog steeds in de lente zitten, is dit nog niet het moment om al direct te gaan oogsten. Daarvoor zal je nog even moeten wachten tot het oogstseizoen is aangebroken.


Ondertussen mag je erop vertrouwen dat jouw zaadjes & ideeën voldoende kunnen wortelen zodat ze kunnen uitgroeien tot mooie & lekkere vruchten waar jij later mag van genieten. 


De ware overvloed schuilt in jezelf.Gebruik Harmony essentiële olie van Young Living* om het beste in jezelf naar boven te halen & je open te stellen voor nieuwe mogelijkheden. Deze olie zorgt voor harmonie tussen alle dingen, mensen & cycli in je leven. 


Ik wens je een magisch 4 hout jaar toe.Heb jij vragen of nood aan extra inzichten? Neem contact met me op of plan een online essentie gesprek in mijn agenda.


*Neem contact met me op indien je hierover meer info over wil ontvangen.


Jouw grootste potentieel

Gratis Ebook

Voor vrouwen die voelen dat er meer mogelijk is in hun leven & verlangen naar meer vervulling, vrijheid & succes in hun leven. Dit is de sleutel om te kunnen zijn wie je bent & voluit te leven zoals dat voor jou is bedoeld!


Dankzij dit Ebook heb jij:

  • Formule om je grootste potentieel te berekenen op basis van je geboortedatum 
  • Inzicht in je grootste potentieel 
  • Inzicht in je grootste behoefte & unieke eigenschappen
  • Eerste stappen gezet naar zelfacceptatie zodat jij kan zijn wie je bent 
Ebook jouw grootste potentieel


Geef een reactie

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>