6 april 2024

Essentiële oliën, Zelfzorg

6 april 2024

Essentiële oliën, Zelfzorg

Het voorjaar is een magische periode voor vernieuwing & groei. De dagen worden opnieuw lichter, langer & warmer waardoor ook de natuur opnieuw tot leven komt. De verandering van de seizoenen zorgt voor een energetische verschuiving in je omgeving & in jezelf. 


De lente is het perfecte moment voor een nieuw begin.Lenteschoonmaak

De lente is dan ook het perfecte moment om grote schoonmaak te houden in je omgeving & in jezelf. Om alles te verwijderen wat nog onnodig stof ligt te vergaren & je tegenhoudt om een nieuwe cyclus te starten.


Een lenteschoonmaak is het perfecte ritueel om een nieuw begin te verwelkomen.


Het opruimen & opnieuw inrichting van je huis brengt rust in je hoofd & helpt om stress te verminderen. Het zorgt ervoor dat je nog meer van je leefruimte kan genieten. 


Vaak zijn onze huizen gevuld met synthetische chemicaliën van alle producten die je gebruikt. Ook al denk je dat het over kleine hoeveelheden gaat die geen kwaad kunnen. Toch zorgt deze voortdurende blootstelling ervoor dat onze lever, ons natuurlijk ontgifting systeem, wordt overbelast. Hierdoor gaan al deze stoffen zich ophopen in je lichaam waar ze invloed hebben op je algemene welzijn. 


Kies voor 100% natuurlijke producten met zuivere ingrediënten. Thieves van Young Living

Dankzij de Thieves collectie van Young Living hoef jij nooit compromissen te sluiten. De plantaardige formule van Thieves helpt je om je huis schoon te maken zonder sterke chemische geuren & ingrediënten.


Zelfs hardnekkig vet & vuil worden verwijderd zonder je huid uit te drogen waarbij je geniet van de krachtige geur van kruidnagel, citroen, kaneelschors, eucalyptus radiata & rozemarijn. 


Deze producten zijn zacht voor je gezin & je gezondheid.  


Hier vind je een overzicht van alle Thieves producten met extra tips & recepten zodat jij kan genieten van een zuivere & natuurlijke omgeving. Kom in beweging

Na een lange koude winter is het voor je fysieke & mentale gezondheid essentieel om naar buiten te gaan & actief bezig te zijn. Ongetwijfeld zal de zon je meer naar buiten trekken zodat je optimaal kan genieten van het lenteweer tijdens een wandeling, fietstocht, ... 


Het maakt helemaal niet uit wat je doet, zolang je ervan geniet!


Uiteraard is het belangrijk om je lichaam voldoende te hydrateren. Aangezien je lichaam voor ongeveer 60% bestaat uit water, is het belangrijk dat je voldoende water drinkt zodat het goed kan functioneren. 


Als volwassen vrouw is het aangewezen om elke dag 8 glazen water te drinken. Mannen zouden 10 glazen water per dag moeten drinken. 


Om je water extra smaak te geven, kan je één of twee druppels Plus-oliën toevoegen.


Young Living Citrus Fresh+ bevat de scherpe smaak van sinaasappel, mandarijn, grapefruit, citroen & groene munt. Dit is de perfect keuze wanneer je op zoek bent naar leuke & fruitige manier om je lichaam te hydrateren. 


Lemon+ geeft water een frisse smaak, terwijl Orange+ een verfrissende geur & smaak toevoegt. Tangerine+ is één van onze zoetste citrusoliën. Thieves+ is een krachtpatser met een duidelijke, krachtige & scherpe smaak. 


Wanneer je de voorkeur geeft aan een frisse & koele smaak, kan je een druppel Peppermint+ toevoegen aan je water. Gezonde eetgewoonten

De lente is ook het ideale moment om prioriteit te geven aan gezonde eetgewoonten. Voeg kleurrijke seizoen groenten & fruit toe aan je maaltijden om ervoor te zorgen dat je voldoende vitamines & mineralen binnenkrijgt.


Het beste wat je kan doen voor je lichaam & het milieu is kiezen voor voedsel dat in het seizoen & lokaal is geproduceerd. Zo kan je niet alleen geniet van heerlijke groenten & fruit, maar ook op een mooie manier je lichaam een "voorjaarschoonmaak" geven. 


Het is immers heel normaal dat je je op het einde van de winter & bij het begin van de lente moe voelt. Dan kan de geur van peppermint, rozemarijn, citroen & sinaasappel in de ochtend een positief & energiek gevoel opwekken. 


Wanneer de dagen langer, lichter & warmer worden, ga je meer naar buiten & wordt ook je sociale leven drukker. Al brengt het voorjaar ook allerlei allergieën met zich mee. Dan kan een gezonde levensstijl je helpen tijdens deze overgangsperiode.  


Daarbij kan het nuttig zijn om jezelf extra te ondersteunen met vitamines & mineralen. 

  • Vitamine C ondersteunt je immuunsysteem, verhoogt de opname van ijzer & draagt bij aan de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress.
  • Vitamine D helpt met de opname van calcium, ondersteunt je immuunsysteem en speelt een rol bij de normale werking van je botten, tanden & spieren. 
  • B-vitaminen zijn essentieel voor het behoudt van je energieniveau omdat ze een breed scala aan lichaamsfuncties ondersteunen
  • Magnesium is een belangrijke voedingsstof die je spieren & zenuwfunctie ondersteunt. Tevens vermindert ze vermoeidheid & uitputting


Creëer nieuwe, gezonde gewoontes

Een hele mooie manier om de lente te verwelkomen is door te beginnen met een gezonde gewoonte die de kwaliteit van je leven verbetert. 


Wanneer het seizoen verandert, kunnen ook je slaapgewoonte veranderen. Een avondroutine die je helpt om te ontspannen kan ervoor zorgen dat jouw lichaam & geest uitgerust wakker worden zodat jij voldoende energie hebt om aan een nieuwe dag te beginnen.. 


Een ontspannen warm (voet)bad aan het einde van een lange dag kan al je zorgen wegnemen. Voeg enkele druppels van je favoriete essentiële oliën toe om je avondroutine op een natuurlijke manier te verbeteren. Of gebruik Lavender, Cedarwood, Peace & Calming of Roman Chamomile tijdens een ontspannende massage of adem de geur in om tot rust te komen. Maak verbinding met de natuur

Tijd doorbrengen in de natuur is ontspannend & een goede manier om je hoofd leeg te maken. Maak een wandeling, ga aan de slag in je tuin, creëer een kruidentuin in je keuken, ...


Wanneer je contact maakt met de natuur, maak je contact met jezelf.


Tijd maken voor jezelf is essentieel om verfrist aan het voorjaar te beginnen & je goed in je vel te voelen. Spreek af met een vriendin, lees een boek, doe een digitale detox, doe activiteiten die jij leuk vindt & jouw energie geven. Dit zal je helpen om gemotiveerd, productief & creatief te blijven. 


Geniet van een frisse start & maak elke dag tijd vrij om te genieten van de schoonheid, het nieuwe leven & de energie die de lente met zich meebrengt. 


In onze voorjaarsgids voor je huis, lichaam & geest vind je verschillende producten om je hierbij extra te ondersteunen. 


Wil je graag weten hoe jij voor vernieuwing in het voorjaar kan zorgen? Neem contact met me op of plan een online essentiële olie gesprek in mijn agenda.


Jouw grootste potentieel

Gratis Ebook

Voor vrouwen die voelen dat er meer mogelijk is in hun leven & verlangen naar meer vervulling, vrijheid & succes in hun leven. Dit is de sleutel om te kunnen zijn wie je bent & voluit te leven zoals dat voor jou is bedoeld!


Dankzij dit Ebook heb jij:

  • Formule om je grootste potentieel te berekenen op basis van je geboortedatum 
  • Inzicht in je grootste potentieel 
  • Inzicht in je grootste behoefte & unieke eigenschappen
  • Eerste stappen gezet naar zelfacceptatie zodat jij kan zijn wie je bent 
Ebook jouw grootste potentieel


Geef een reactie

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>