2 april 2024

Nine Star Ki, Zelfzorg

2 april 2024

Nine Star Ki, Zelfzorg

Veel vrouwen blijven doorgaan & dingen doen die hen net heel veel energie kosten. Ook wanneer hun lichaam aangeeft dat het zo niet verder kan & het tijd is om het anders te doen. Als vrouw ben je geconditioneerd om alles in de strijd te gooien & er elke dag opnieuw te staan voor je gezin, werk, vriendenkring, hobby, ...


Dit is wat onze maatschappij & ook jij van jezelf verwacht.


Hiermee leg je voor jezelf de laat heel erg hoog & geef je jezelf onnodig veel druk. Je bevestigt elke dag jouw status van supervrouw wanneer je alle verwachtingen - van jezelf & anderen - blijft inlossen. Ook wanneer dit ten koste gaat van jezelf & je gezondheid.Invloed op jou & je gezondheid

Het kan bijna niet anders dan dat alle verwachtingen & druk die je jezelf oplegt, invloed heeft op jou & je gezondheid. Wanneer jij je niet goed in je element voelt, zal dit zich altijd ergens manifesteren in je fysieke lichaam.


Fysieke klachten hebben vaak een mentale, emotionele of energetische oorsprong. 


Vorige week las ik nog dat het aantal langdurig zieken de laatste jaren enorm is gestegen en dat er vooral  een sterke & snelle stijging is bij vrouwen. Zij kampen veelal met depressie, burn-out, bore-out of rug- & gewrichtsproblemen.


Allemaal ziekten die niet van de ene op de andere dag ontstaan. Heel vaak zijn de signalen al veel langer aanwezig, maar werden deze genegeerd of gingen ze er ten onrechte vanuit dat het wel vanzelf zou overgaan. 


Wanneer jij deze subtiele signalen blijft negeren, kan je lichaam alleen nog schreeuwen.


Jouw lichaam schreeuwt om jouw onvoorwaardelijke aandacht. Het wil gezien & gehoord worden door jou zodat jij het kan geven wat het echt nodig heeft. Terugkeer naar jouw essentie

Om je lichaam te geven wat het nodig heeft, dien je terug te keren naar jouw essentie. Daar liggen immers alle antwoorden voor je klaar.


Je vindt de antwoorden in ipv buiten jezelf.


En toch is het vaak zoveel makkelijker & eenvoudiger om de antwoorden buiten jezelf te zoeken. Om aan anderen te vragen wat jij moet doen, jezelf te vergelijken met of aan te passen aan anderen. Terwijl dit er net voor zorgt dat je steeds verder weggaat van jouw essentie, van wie jij werkelijk bent.


Ook je lichaam verdoven met pijnstillers, hoort daar voor mij bij. Hiermee voel je even geen pijn meer, maar is de oorzaak nog niet aangepakt waardoor ook het probleem blijft bestaan. 


Dit zorgt niet voor duurzame verandering.


Het vraagt moed om terug te keren naar jouw essentie & om al jouw behoeften te vervullen. Jij bent de enige persoon die jezelf & jouw lichaam kan geven wat het echt nodig heeft. Jouw behoeften vervullen

We hebben allemaal min of meer dezelfde basisbehoeften zoals kleding, eten, drinken & zuurstof. Daarnaast heb jij ook nog een aantal unieke behoeften die vervuld dienen te worden zodat jij je goed in je element voelt. 


Jij doet wat je doet om jouw behoeften te vervullen.


Dit kan je enkel doen op een manier die helemaal bij je past & door jouw unieke eigenschappen in te zetten. Hierin schuilt immers jouw grootste potentieel.


Niemand anders kan dit voor je doen.


Hoe meer inzicht jij hierin krijgt, hoe beter je jouw eigenschappen kan ontwikkelen en hoe meer jij jezelf & jou lichaam kan geven wat het echt nodig heeft. Proces van vallen & opstaan

Heel vaak is dit een proces van vallen & weer opstaan dat de ene dag al beter zal lukken dan de andere. Ook hier is het belangrijk om te blijven luisteren naar de signalen van je lichaam zodat je het kan geven wat het nodig heeft. 


Het zijn immers spiegels van datgene wat er in je leeft waardoor dit best confronterend kan zijn. Zeker wanneer je deze niet had verwacht & je hoopte al "verder" te staan in je proces. 


Jij bepaalt het tempo van jouw proces.


Het is geen wedstrijd die je absoluut moet winnen. Jezelf vergelijken met anderen brengt je immers weer weg bij jezelf & van wat jij nodig hebt. Hierdoor mis je enkele waardevolle lessen tijdens je reis die je meer verdieping zullen brengen. 


Alles is steeds in beweging & verandering.


Dat wil ook zeggen dat de situatie waarin jij je op dit moment bevindt, niet eeuwig blijft duren. Je hebt op elk moment de keuze om deze te veranderen. Ook wanneer je geen keuze maakt, zal deze veranderen. Alleen niet altijd op de manier die jij wil of nodig hebt. 


Het is een nooit eindigend proces dat je steeds dichter brengt bij jezelf waardoor je niet meer nodeloos hoeft te strijden tegen iets dat niet voor jou is bedoeld. 


Dit is iets ik ook zelf meermaals heb mogen ervaren & wat werken met energie zo bijzonder maakt. Het is ongrijpbaar & tegelijk is het er altijd. Voor mij is dit een zeer waardevol proces dat me telkens dichter brengt bij mezelf & een leven zoals dit voor mij is bedoeld. Heb jij vragen of wil je hier graag meer over weten? Neem contact met me op of plan een kies voor jezelf gesprek in mijn agenda.


Jouw grootste potentieel

Gratis Ebook

Voor vrouwen die voelen dat er meer mogelijk is in hun leven & verlangen naar meer vervulling, vrijheid & succes in hun leven. Dit is de sleutel om te kunnen zijn wie je bent & voluit te leven zoals dat voor jou is bedoeld!


Dankzij dit Ebook heb jij:

  • Formule om je grootste potentieel te berekenen op basis van je geboortedatum 
  • Inzicht in je grootste potentieel 
  • Inzicht in je grootste behoefte & unieke eigenschappen
  • Eerste stappen gezet naar zelfacceptatie zodat jij kan zijn wie je bent 
Ebook jouw grootste potentieel


Geef een reactie

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>