15 februari 2024

Jaarenergie, Nine Star Ki

15 februari 2024

Jaarenergie, Nine Star Ki

De jaarenergie van 2024 is verschoven van 4 hout naar 3 hout. Dit wil zeggen dat de hout energie ook dit jaar nog onze energetische tendensen zal bepalen. Al heeft deze toch enkele andere eigenschappen & uitnodigingen voor ieder van ons.


Deze 3 hout energie is naar buiten gerichte, extraverte, masculine energie.


Hieronder vind je enkele van de grootste energie bewegingen & tendensen die je dit jaar kan verwachten. Groei & ontwikkeling

Dit is de hoofdbeweging van 3 hout waarbij iedereen wordt uitgenodigd om uit haar comfortzone te stappen.


Buiten je comfortzone ligt de meeste groei.


Hiervoor hoef je niet ineens een hele grote stap te zetten. Elke stap buiten je comfortzone - hoe groot of hoe klein - zorgt voor groei & ontwikkeling op welk vlak dan ook. 


Groei vraagt heel veel van je systeem. Je dient je constant aan te passen aan veranderingen & alle mogelijkheden die zich aanbieden. Zoals je in deze blog kan lezen, gaat elk element anders om met groei. 


Deze energie is het ganse jaar actief, neem zeker je tijd om dit groeiproces te doorlopen. Voorzie hierbij ook voldoende rustmomenten om te bekomen. Anders kan je halverwege het jaar het gevoel hebben dat je helemaal lamgeslagen bent & je niet meer in beweging komt.


Deze 3 hout energie is van nature heel enthousiast & wispelturig is waardoor het telkens andere mogelijkheden ziet om te kunnen groeien. Het voelt alsof je constant van de hak op de tak aan het springen bent. 


Dit zorgt voor ongecontroleerde ipv duurzame groei.Nieuwe ideeën & creatieve mogelijkheden

Deze 3 hout energie zorgt voor ongelooflijk veel nieuwe ideeën & creatieve mogelijkheden. Hierdoor kan je het gevoel hebben dat je hoofd constant overloopt & op ontploffen staat. Je wil telkens weer aan een nieuw project beginnen zonder eerst het andere af te werken.


Dit zorgt voor veel losse eindjes met de nodige frustraties.


Elke zaadje dat je plant heeft immers jouw tijd, energie, liefde, aandacht, voeding & zorg nodig om te kunnen groeien. Wanneer jij telkens met iets nieuw begint, kan je dit niet geven waardoor je nooit de vruchten kan plukken van jouw zaadjes. 


Je zal jezelf dus dienen te begrenzen zodat je duurzaam kan groeien.


Niet elk idee of mogelijkheid die je krijgt, verdient jouw kostbare tijd & energie. Sommige projecten zijn het waard om deze te ontvangen & andere dan weer niet. Het is aan jou om te bepalen welke projecten dit zijn waarbij diegene die je het meest uit je comfortzone halen voor de meeste groei zullen zorgen.Duwkracht & doorzettingsvermogen

Deze enthousiaste op groei gericht energie beweging laat zich door niets of niemand tegenhouden.


Het kent absoluut geen grenzen & laat zich niet begrenzen.


Net zoals het zich niet in een bepaalde richting & structuur laat vastzetten. Elke keer opnieuw vindt het weer nieuwe creatieve mogelijkheden om verder te groeien.


Dit is immers de natuurlijke beweging die hout energie maakt.


Het zoekt telkens opnieuw naar een creatieve oplossing waarbij het niet opgeeft tot het deze heeft gevonden & haar doel heeft bereikt. Dit vraagt van jou de nodige flexibiliteit gezien het alle beslissingen worden genomen in het moment. Ook al betekent dit dat jij je hele planning dient om te gooien.


Waarmee ik niet wil zeggen dat een planning niet noodzakelijk is, maar hou er wel rekening mee dat deze volledig omgegooid kan worden.Onrust & frustratie

Je kan dit jaar een constant gevoel van onrust & frustratie ervaren.


Onrust omdat deze energie zo enorm snel is & veel van je vraagt.


Het kan voelen alsof het je laatste jaar op deze planeet is waarbij je nog heel wat wil verwezenlijken, groeien & ontwikkelen. Je hebt het gevoel dat je geen rust krijgt & constant aan staat.


Terwijl deze momenten van rust wel absoluut noodzakelijk zijn om het een gans jaar te kunnen volhouden. Anders kan je halverwege het jaar helemaal uitgeput in de zetel liggen terwijl je hoofd overuren blijft draaien. 


Je hoofd wil wel, maar je lichaam wil niet meer mee.


Wanneer jij wil groeien, zal je ongetwijfeld geconfronteerd worden met frustratie. Om te groeien dien je nieuwe vaardigheden te ontwikkelen waarbij niet alles van de eerste keer zal lukken. Denk maar even terug aan het moment dat je leerde fietsen, schrijven, lezen, ...


Groei verloopt met vallen & opstaan. 


Frustratie is altijd een uitnodiging van je lichaam om te gaan voelen vanwaar deze komt. Er zit altijd een onderliggende boodschap onder. 


Wanneer je deze negeert, heeft dit consequenties op fysiek, mentaal & energetisch vlak. Zo kan het zich gaan vastzetten in je lever, bindweefsel & zenuwen.


Wellicht kan je niet elke vorm van frustratie oplossen, maar je kan ze wel accepteren of gaan kijken naar een mogelijke, creatieve oplossing. Ook hierbij kan deze 3 hout energie je ondersteunen wanneer jij je ervoor openstelt. Net zoals ook essentiële oliën dit kunnen doen.Dit zijn enkele van de belangrijkste energie bewegingen & tendensen die je dit jaar kan verwachten. De invloed van deze jaarenergie is mede afhankelijk van jouw Nine Star Ki Design & het huis waar jij dit jaar in verblijftWil je hier graag meer over weten? Neem contact met me op of plan een online kies voor jezelf gesprek in mijn agenda.


Essentiële ondersteuning

Essentiële oliën* bevatten de liefde, kracht & essentie van de natuur. Ze kunnen je ondersteunen op die momenten dat jij daar nood aan hebt. 


Gebruik volgende diffuser blend om jezelf dit jaar te ondersteunen zodat jij kan groeien & jezelf ontwikkelen op een duurzame manier die echt bij je past. 

 • 3 druppels Citronella
 • 2 druppels Coriander
 • 3 druppels Peppermint
 • 2 druppels Orange
Beschrijving van de oliën in deze blend
 • Citronella vermindert alle afleiding die je persoonlijke groei in de weg staat zodat jij je kan focussen op wat echt belangrijk is & je vooruit helpt in je leven. Het zorgt voor helderheid, geeft je de moed om door te zetten met een gezonde balans tussen creatie & rust. 
 • Coriander geeft je de kracht om oude gewoonten & patronen te doorbreken. Het stimuleert je gevoel van zelfwaarde, zelfvertrouwen & intuïtie zodat jij kan kiezen voor jezelf & je leven kan vorm geven op een manier zoals dit voor jou bedoeld is. 
 • Peppermint helpt je om tijdens uitdagende momenten je hoofd boven water te houden & beter om te gaan met emotionele thema's zodat je weer "adem kan halen". Het vermindert de angst voor het onbekende en zorgt voor levensvreugde & nieuwe perspectieven.
 • Orange helpt je om kleine veranderingen aan te brengen in je leven die een groot verschil maken & je dichter bij je verlangens brengen. Het vermindert de onrust voor waar je nu bent tegenover waar je wil zijn zodat je meer dankbaarheid & overvloed kan ervaren.

* Gebruik enkel 100% zuivere essentiële oliën om jezelf te ondersteunen. Dit wil zeggen niet gemengd, niet aangelengd of niet verdund. Een "natuurlijk" of "bio" label zoals je deze in de winkel kan kopen, volstaat helaas niet altijd.


Heb je geen pure essentiële oliën in huis? Neem contact met me op zodat ik je hierbij kan begeleiden of gebruik deze link pm deze te bestellen bij mijn essentiële olie leverancier


Jouw grootste potentieel

Gratis Ebook

Voor vrouwen die voelen dat er meer mogelijk is in hun leven & verlangen naar meer vervulling, vrijheid & succes in hun leven. Dit is de sleutel om te kunnen zijn wie je bent & voluit te leven zoals dat voor jou is bedoeld!


Dankzij dit Ebook heb jij:

 • Formule om je grootste potentieel te berekenen op basis van je geboortedatum 
 • Inzicht in je grootste potentieel 
 • Inzicht in je grootste behoefte & unieke eigenschappen
 • Eerste stappen gezet naar zelfacceptatie zodat jij kan zijn wie je bent 
Ebook jouw grootste potentieel


Geef een reactie

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>