23 september 2023

Cyclisch leven

23 september 2023

Cyclisch leven

Met de herfstequinox op 23 september 2023 is - in het Westen - de zomer officieel ten einde & wordt het astronomische najaar met de herfst & de winter ingeluid. 


Tijdens de herfstequinox is de dag & de nacht exact even lang & in balans. Vanaf nu worden de nachten alsmaar langer & de dagen steeds korter & donkerder. Tot de de langste nacht van het jaar op 22 december, het moment van de winterzonnewende.


Met de herfst is ook het seizoen van verval aangebroken. Iets waar veel mensen het best lastig mee kunnen hebben. Het is een periode van afscheid nemen, loslaten & daar komt vaak verdriet bij kijken. Toch schuilt er in de herfst zoveel schoonheid, kracht, rijkdom & magie wanneer jij op zoek gaat naar datgene wat op het eerste zicht niet zichtbaar is.


Loslaten betekent niet altijd opgeven. Het is accepteren dat sommige dingen niet zijn zoals jij wilt. - Sef – QuotesIndian Summer of nazomer

De eigenschappen van de herfst zijn al even voelbaar, terwijl deze van de zomer ook nog steeds aanwezig zijn. Hierdoor kunnen we genieten van een prachtige Indian Summer of nazomer. Waarbij we ons nog even kunnen opwarmen aan de warmte van de zon & kunnen genieten van prachtige zonsondergangen, terwijl de natuur zich verder voorbereid op de herfst.


Net zoals wij, heeft ook de natuur nood aan een overgangsperiode tussen de vurige zomer & de koelere herfst. De natuur neemt haar tijd om elke stap van het proces te doorlopen zonder ook maar iets te forceren.


Deze overgangsperiode, de nazomer, is verbonden met het element aarde. De aarde beweegt heel traag & consistent. Ze neemt haar tijd om rond de zon te draaien & laat zich door niets of niemand opjagen. Dit doet ze al eeuwenlang & we vertrouwen erop dat ze dit ook altijd zal blijven doen. Hiermee zorgt ze voor stabiliteit & veiligheid in ons leven waar we steeds op kunnen terugvallen. 


Moeder aarde zorgt onvoorwaardelijk voor ons.De herfst

De natuur maakt de balans op & laat alles los wat geen waarde meer heeft om mee te nemen in de donkere wintermaanden. Bomen laten hun bladeren & vruchten los, planten & dieren trekken zich langzaam terug, de temperatuur daalt, het is donkerder & stiller.


Het lijkt alsof alle leven stillaan verdwijnt & enkel de essentie overblijft.


Dit kan best confronterend zijn & ook bij jou heel wat emoties naar boven halen. Zeker wanneer jij relaties, mensen, spullen, projecten, ideeën, .... dient los te laten omdat ze geen waarde meer hebben in je leven. 


Toch is dit afscheid & loslaten nodig om ruimte te creëren voor al het nieuwe dat nog mag ontstaan.


Hierbij kan het helpen om te gaan reflecteren over: 

 • Welke ruimte & nieuwe ervaringen zijn er, tot nu toe, in je leven gekomen?
 • Waar ben je gegroeid of veranderd?
 • Wat geeft je energie & mag je meer verwelkomen in je leven?
 • Wat vraagt teveel energie & heeft geen waarde meer in je leven?
 • Waar wil je je nog meer op gaan focussen?
 • Wat wil je hierna nog bereiken? 
 • Wat mag er ontstaan in de volgende cyclus?
Reflecteren helpt je om te oogsten & te verteren. Het de basis voor groei. Oogsten

Na al je harde werk van de afgelopen periode, kan jij nu de vruchten plukken van de zaadjes die jij in de lente hebt gezaaid én volop aandacht & liefde hebt gegeven tijdens de zomermaanden. Hiervoor wordt je rijkelijk beloond zodat jij de koude, donkere wintermaanden kan doorkomen.


Nu de oogst binnen is, kan jij gaan ontspannen & dankbaar terugkijken op alles wat jij hebt bereikt. Hiermee wordt je je bewust van wat er was, wat er is & wat nog zal komen.


Alles wat je aandacht geeft, groeit.  Zelfwaarde

De herfst is verbonden met het element metaal. Een element dat diep in de aarde wordt gevormd, denk maar aan goud, zilver, diamanten, olie, gas, kristallen, ijzer, .....


Stuk voor stuk waardevolle items waarvoor je best veel moeite moet doen om deze naar boven te halen & te bewerken, waardoor ze nog waardevoller worden.


Net zoals ook jouw échte waarde diep in jou verscholen zit & je best veel moeite moet doen om deze naar boven te halen. Het vraag veel tijd & geduld om naar binnen te keren tot jij je veilig genoeg voelt om deze te delen met de buitenwereld. Al zal die ook nog best wat moeite moeten doen om jouw echte waarde te kunnen zien.


Jouw échte waarde zit in jouw essentie.Laat los wat je niet kan controleren

Controle & loslaten gaan niet samen. Dus zal je de controle moeten loslaten om je handen & hart te openen zodat jij kan ontvangen wat jij verlangt. 


Loslaten betekent dat je je kan overgeven aan de zachte, vrouwelijke ontvangende energie die van nature in jou aanwezig is. Een energie die nog al te vaak als minderwaardig wordt gezien in onze mannelijke maatschappij waardoor ze onderdrukt wordt. Dit zorgt uiteindelijk voor een disbalans in jouw leven & in jezelf wat een invloed heeft op fysiek, mentaal, emotioneel & energetisch vlak. 


Jij bent in essentie al zoveel waard.


Dit laat het metaal element & ook de herfst zo mooi zien.

Het draagt zoveel schoonheid, kracht, rijkdom & wijsheid met zich mee.

Het is de voedingsbodem voor al het moois dat nog gaat komen.


Laat je inspireren & ondersteunen door de energie van de herfst.Essentiële ondersteuning

Essentiële oliën bevatten de levenskracht, liefde & essentie van de natuur. Ze kunnen je ondersteunen op die momenten dat jij wel een beetje extra steun kan gebruiken. 


Gebruik volgende essentiële oliën van Young Living tijdens deze herfstequinox: 

 • Abundance om je open te stellen voor de overvloed in je leven 
 • Acceptance om te accepteren wat er is & nog zal komen 
 • Believe om te geloven dat alles mogelijk is & jij je kan overgeven aan het proces  
 • Peace & Calming om tot rust te komen & los te laten wat geen waarde meer heeft
 • R.C. om je hart & longen open te zetten & verdriet los te laten   
 • Transformation om het oude los te laten & ruimte te maken voor het nieuwe  

Geniet van deze herfstequinox!


Heb jij vragen of nood aan extra inzichten? Neem contact met me op of plan een online essentie gesprek in mijn agenda.


Jouw basisenergie

Gratis Ebook

Voor vrouwen die voelen dat er meer mogelijk is in hun leven & verlangen naar een leven vanuit hun ware essentie.

 • Tabel om jouw basisenergie te berekenen
 • Info over de verschillende energietypes 
 • Praktische tips om jouw basisenergie in te zetten in je dagelijkse leven


Geef een reactie

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>