19 oktober 2022

Zelfzorg

19 oktober 2022

Zelfzorg

Onderneem deze herfst actie om te groeien & bloeien want er zijn heel wat redenen om te genieten van de mooie betoverende seizoen. Gezien ik hierover heel wat kan vertellen, heb ik deze blog opgesplitst in 2 delen.


De herfst is een seizoen van grote contrasten & veranderingen. Het is de overgangsperiode waarop de dagen korter, kouder & donkerder worden in aanloop naar de donkere wintermaanden.

Ondertussen nodigen de prachtige herfstkleuren je uit om ook op frisse dagen tijd buiten door te brengen.


De herfst heeft een natuurlijke reinigende energie die je aanmoedigt om los te laten, op te ruimen, te stoppen met alles wat niet werkt & te beginnen aan een nieuw begin. 


Dit is dan ook het perfecte seizoen om meer tijd te besteden aan persoonlijke groei én te werken aan je persoonlijke transformatie & deze van je onderneming. Op deze manier krijg je meer inzicht & duidelijkheid over jouw visie & doelen.Bloeien in de natuur

Je kan op verschillende manieren profiteren van de magische energie van de herfst. Rustige wandelingen in het park of in het bos. Knisperende bladeren onder je schoenen, terwijl je geniet van doordringende aardse geuren & prachtige kleuren om je heen. Dit alles zal je helpen om zorgen, spanningen & ongemakkelijke gevoelens van je af te schudden.


Probeer daarom zo vaak mogelijk naar buiten te gaan. Ik beloof je dat je geen genoeg zal krijgen van de geweldige herfstschoonheid & frisse lucht.


Herfsttip: breng een paar druppels Palo Santo (Heilig Hout) essentiële olie aan op je polsen om aarding & kalmte te stimuleren. Hierdoor zal je tijdens je wandelingen meer aanwezig zijn in het nu & verbinding kunnen maken met je omgeving.Bloeien dankzij gezonde voeding

Aangezien het buiten alsmaar frisser wordt, is het niet alleen tijd voor knusse kledij maar ook om je lichaam van binnenuit op te warmen.

 

Dit is niet langer het moment voor koude smoothies, yoghurt, salades van rauwe groenten, ... maar wel voor warme dranken, havermoutpap, soepen, stoofpotten, curry's, appeltaart, .... Gebruik hierbij vooral zoveel mogelijk seizoenfruit & -groenten zoals appels, peren, champignons, pompoen, pastinaak, andijvie, witloof, kolen, .... 


Ga naar de lokale markt en geniet van de geuren & kleuren van alle kramen terwijl je alle ingrediënten uitkiest. Neem je tijd om te koken want deze gerechten vragen nu eenmaal iets meer tijd & aandacht dan een frisse zomerse salade.. 

 

Denk ook aan kruiden & specerijen die warmte toevoegen aan gerechten zoals zwarte peper, komijn, kruidnagel, kaneel, cardamon, nootmuskaat, ... 


Herfsttip: deze herfstkruiden zijn ook verkrijgbaar als essentiële olie voor intern gebruik waardoor ze zoveel krachtiger zijn om te gebruiken. Of maak een warme herfstdrank van Slique Tea (oolong-thee, cacaopoeder, kaneel, nootmuskaat & vanille), Spiced Tumeric Herbal Tea (gember, kurkuma, tangerine; chai & rooibos). of Golden Tumeric (mango, roos & kurkuma).Bereid je lichaam voor op de herfst

Het begin van de herfst is het perfect moment om te overwegen om gezonder te eten. Zo kan je lichaam de interne balans herstellen & het immuunsysteem versterken voordat de temperatuur verder daalt.


In deze periode van het jaar zijn we immers extra vatbaar voor verkoudheden, infecties & allergieën.  Daarom is het zo belangrijk om jouw immuunsysteem te ondersteunen & zo de natuurlijke afweer van je lichaam op peil te houden.


Tijdens de warme zomermaanden zweet je veel waardoor water & zout afgevoerd worden. Dit verhoogt tevens de concentratie van gifstoffen in je lichaam. Wanneer je lichaam onvoldoende water krijgt om deze te verdunnen & het evenwicht te herstellen, kan dit gezondheidsproblemen veroorzaken.

Beschouw het begin van de herfst dus als het perfecte moment om je lichaam een oppepper te geven & op succesvolle wijze te verjongen.


Daarom is het ook zo belangrijk om zowel je geest als je lichaam voor te bereiden op de komende maanden, seizoenen & jaar. Cafeïne, alcohol, hete specerijen zoals chili of cayennepeper, overmatig gebruik van zout & geraffineerde suikers, kan je nu beter achterwege laten.


Herfsttip: gebruik natuurlijke voedingssupplementen verrijkt met essentiële oliën om je te ondersteunen: Detoxzyme (diverse enzymen, anijs, komijn & venkel), JuvaPower (spinazie, rijst, bieten, venkel & anijs), Master Formula (koper, foliumzuur, ijzer, selenium, vitamine A, B12, B6, C & zink), Super Vitamine D, Vitamine C, Life 9 (9 vriendelijke bacteriestammen voor je darmen), Inner Defense (oregano, tijm & Thieves)


Lees hier deel 2 en ontdek je nog meer zelfzorgtips om te bloeien & groeien tijdens deze herfstmaanden.Wil je hier graag mee aan de slag?

Plan een virtueel tasje thee in mijn agenda.


Gratis Ebook

Aroma Affirmaties

om jouw buitengewoon magisch leven te creëren


In dit gratis eBook ontdek je:

  • één van mijn geheime wapens die mij heeft geholpen (& me nog steeds helpt) om mijn angsten & beperkende overtuigingen te overwinnen
  • hoe je geuren bewust kan inzetten om verandering te brengen in jouw leven
  • mijn top 12 essentiële oliën die elke vrouw in huis zou moeten hebben
Ebook Aroma Affirmaties

Geef een reactie

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>